Hlavní obsah

Potvrdí Mnichov 1860 svou momentální formu?

Čtrnácté kolo 2. bundesligy uzavře pondělní dohrávka v Allianz Aréně. Domácí Mnichov 1860 změří síly s Koblenzem. Oba celky se nachází ve středu tabulky, když hosté mají v tuto chvíli na domácí dvoubodové manko.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Mnichovský rival slavnějšího Bayernu vstupoval do letošního ročníku 2. bundesligy s vidinou boje o postup, ale prozatím tento cíl nenaplňuje. Během třinácti kol vybojoval 21 bodů, což v tuto chvíli stačí na šestou příčku. Mohlo to být horší, ale svěřenci trenéra Waltera Schachnera získali v posledních dvou kolech šest bodů a udrželi si tak blízky kontakt s popředím. Především minulé vítězství na hřišti Kolína je velice cenné a možná překvapivé. "Vítězství s Kolínem dnes musíme potvrdit doma. Chceme hrát útočně a i kvůli divákům vstřelit co nejvíce branek," osvětil dnešní plány kouč Schachner. Bohužel mu k tomu nepomůže hned několik hráčů. Zranění jsou Týce, Pentke, Černý, Göktan, Bender, Agostino a Szukala.

Koblenz je letos prozatím nejlepším nováčkem, který v loňském roce do této soutěže postoupil. Aktuálně má na svém kontě sérii čtyř zápasů bez porážky; porazil Kolín i Essen a bod si připsal s Karlsruhe i v minulém domácím zápase s Unterhachingem. Silnější stránkou týmu je stejně jako u Mnichova 1860 defenzíva. Horší už to je se střeleckou potencí, která se řadí mezi slabší průměr soutěže. Venku svěřenci chorvatského trenéra Milana Sasiče dokázali už třikrát naplno bodovat, čímž se může chlubit už pouze vedoucí duo Karlsruhe - Roztok. O vylepšení této statistiky se dnes Koblenz určitě pokusí, ale jednoduché to mí jistě nebude, jelikož několik hráčů nastoupí vůbec poprvé na takovém stadionu jakým je mnichovská Allianz Aréna.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role favorita Mnichov 1860, na který si můžete vsadit s kursem 1.65. Remíza je oceněna hodnotou 3.50 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 4.75.

Reklama