Hlavní obsah

Watford dnes hostí Sheffield

Eurotip.cz

Vložené patnácté kolo Premier league dnes otevře duel dvou nováčků. Watford v něm přivítá na svém stadionu Sheffield United. Oba celky se nachází v sestupovém pásmu a každý bod je tak pro ně velice důležitý.

Foto: Digitalsport

Největší osobnost Watfordu Marlon King slaví svou branku společně s obráncem Lloydem Doyleym.

Článek

Watford je momentálně předposlední; do této doby nasbíral pouze devět bodů. Před měsícem si po dlouhých šesti letech konečně připsal vítězství v Premier league, když na svém hřišti porazil Middlesbrough. Tento víkend nehrál, protože Blackburn měl za sebou čtvrteční duel v rámci Poháru UEFA a jejich vzájemný zápas musel být odsunut na jiný termín. Proto se svěřenci trenéra Adriana Boothroyda mohli soustředit na Sheffield už od minulého týdne. "Je to vždy velký zápas, když hrajete proti někomu, kdo je stejně jako my na chvostu tabulky. V těchto utkáních chceme získávat tři body. Víme, že Sheffield není lehký soupeř, ale potřebujeme zvítězit," řekla hvězda Watfordu Malcolm Mackay. Za žlutočerné dnes nenastoupí Hameur Bouazza, který si poranil kotník. Dlouhodobě mimo jsou Marlon King a Clarke Carlisle.

Sheffield je v tuto chvíli jen bod před svým dnešním soupeřem. Po překvapivém vítězství v Newcastlu remizoval poté už pouze s Boltonem. V posledních dvou kolech odcházel ze hřišti jako poražený, když nestačil nejdříve na Manchester United a poté ani na West Ham. Potvrdil tak své výsledky na hřištích soupeřů, které nejsou vůbec dobré. Jednoznačným problémem Žiletek je koncovka. Svěřenci trenéra Neila Warnocka vstřelili letos pouhých osm branek, což je vůbec nejméně z celé Premier league. "Když nebudeme střílet více branek, nebudeme tabulkou šplhat výše. Určitě ale máme šanci to změnit," konstatoval kouč hostů. Ten dnes bude postrádat hned několik hráčů; nenastoupí Sommeil, Armstrong, Akinbiyi ani Tonge. Naopak se do sestavy po zranění vrací útočník Danny Webber.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání jednoznačného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.20 kurs na remízu má hodnotu 3.15. Na vítězství Žiletek si můžete vsadit v kursu 3.05.

Reklama