Hlavní obsah

Inter má postup na dosah

Vynikající podzim má za sebou milánský Inter. Tým trenéra Manciniho vede Serii A a má v kapse postup v Lize mistrů. Daří se mu i v italském poháru; pokud dnes alespoň remizuje proti Messině, dostane se do jeho čtvrtfinále.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

O tom, jak moc se Interu daří, si udělá člověk jasno už při pohledu na tabulku nejvyšší italské soutěže. Milánský klub jí vládne - ze třinácti zápasů jich vyhrál deset a jako jediný tým ligy letos ještě neprohrál. V Lize mistrů se sice porážky už dočkal, dokonce hned dvou, už před posledním zápasem ve skupině má ale jistotu postupu a utkání v Mnichově jen rozhodne o tom, jestli to bude z prvního, nebo ze druhého místa. Vedle těchto dvou soutěží ovšem Inter nepodceňuje italský pohár. V odvetě jeho osmifinále dnes Manciniho mužstvo přivítá Messinu. Úvodní zápas sehrály oba týmy před třemi týdny; Inter tehdy dokázal na hřišti dnešního soupeře zvítězit 1:0 a vytvořit si tak vynikající výchozí pozici před dnešním druhým zápasem. I proto si dnes trenér Interu dovolí poslat na hřiště hráče, kteří by se jinak do základu nedostali. "Pro ty, kteří budou hrát, to bude obrovská motivace. Určitě se budou snažit vést si co nejlépe," prohlásil Mancini, v jehož "rezervě" je například Figo nebo Adriano.

Na rozdíl od Interu se Messina musela pohárem prokousávat od prvního kola. Tým, který se loni v nejvyšší soutěži zachránil jen díky korupčnímu skandálu, měl v prvních dvou kolech soupeře z nižších lig. Výhry nad nimi nebyli velkým překvapením, ve třetím kole si ale hosté vyšlápli na Lazio, přes které postoupili po výhře 4:3, které dosáhli v prodloužení. První pohárové zaváhání Messiny přišlo právě až proti Interu, na který v prvním utkání nestačila a prohrála 0:1. Tato porážka jen potvrdila slabší formu hostů. Ti si poslední výhru v Serii A připsali na konci října, když doma porazili Chievo 2:1; od té doby jen dvakrát remizovali a dvakrát prohráli, naposledy právě na San Siru, kde je domácí AC porazilo 1:0.

Podle očekávání je papírovým favoritem Inter, na který bookmakeři vypsali kurs 1.25. Myslíte si, že Messina dnes dokáže v Miláně remizovat nebo dokonce domácím oplatí úvodní porážku? Potom si vsaďte na její neprohru, kurs na ni je 3.20.

Reklama