Hlavní obsah

Miami dnes přivítá Detroit

Reprízu finále Východní konference z minulé sezony uvidí dnes diváci v Miami. Domácí Heat po několika měsících přivítají Detroit, který se tu pokusí prodloužit šňůru šesti vítězství v řadě.

Článek

O motivaci není v prvním ze dvou dnešních zápasů NBA vůbec třeba pochybovat. Miami a Detroit byly loni podle očekávání nejlepšími týmy Východu, což se potvrdilo i ve vyřazovacích bojích. Obě mužstva se dostala do finále konference, v němž se nakonec radovalo Miami, pozdější vítěz celého ročníku. S úřadujícími šampiony to ale letos vůbec nevypadá růžově. Heat se hned v prvním měsíci nové sezony zranilo několik hráčů. Týmu chybí především obrovitý pivot O'Neal; ten už má sice nejlepší léta za sebou, pořád je ale velmi platným hráčem. Několik zápasů chyběl také rozehrávač Jason Williams, který už sice hraje, ale stále není zdravotně v pořádku, a James Posey, který by se měl dnes vrátit. Takto oslabený tým se dlouho trápil a po 12 zápasech měl bilanci 4-8. Miami se zvedlo až v posledních dvou zápasech, ve kterých porazilo Charlotte a Philadelphii; hlavní postavou v obou zápasech byl jako obvykle hvězdný Dwyane Wade, který si v nich připsal dohromady 68 bodů a 25 asistencí.

Právě uhlídání Wadea bude dnešním hlavním úkolem pro Detroit, který se dnes na Floridě představí. Ani Pistons neměli ideální začátek sezony - po čtrnácti dnech měli bilanci 3-5 a ani oni nijak nepřipomínali ten tým, který si v minulých letech dělal nárok na titul a v roce 2003 ho dokonce získal. Po domácí prohře s New Orleans se ale hráči trenéra Saunderse vzpamatovali a vyhráli dalších šest zápasů. Neměli ovšem nijak zvlášť těžké soupeře; jediným, kdo je opravdu prověřil, byl Houston, který Detroit doma porazil 104-92. Právě v tomto utkání se projevila slabina Pistons, jíž je pozice pivota. Bena Wallace, který odešel do Chicaga, Nazr Mohammed zatím nedokázal ani přibližně nahradit a není proto divu, že si Číňan Ming proti Detroitu dělal, co chtěl. Jeho a McGradyho výkon ale dokázali domácí překonat tradičně dobrou týmovou hrou, se kterou se dnes chystají vyrukovat také na Miami.

Dobrá forma Detroitu pasuje Pistons do role favoritů přesto, že hrají na cizí palubovce; společnost bwin vypsala na jejich dnešní výhru kurs 1.61 a handicap 3.5 bodu. Myslíte si, že domácí dokáží zvítězit potřetí za sebou? Potom si vsaďte na Miami, kurs na něj je 2.35.

Reklama