Hlavní obsah

Rangers marně čekají na výhru nad Buffalem

, 1. prosince 2006

V pátek se do hry v NHL zapojí deset klubů. Chicago uvidí souboj klubů z konce tabulky, protože na jeho led přijede St. Louis. V Calgary očekávají zisk dalších domácích bodů, protože hostí poslední celek z Columbusu. Minnesota se pokusí vzpamatovat v zápase s Detroitem. Rangers chtějí prodloužit bodovou šňůru i v Buffalu.

Článek

Domácí tým hraje od začátku soutěže skvěle a z čela celkové tabulky ho obvykle sráží fakt, že má odehrán vůči soupeřům malý počet utkání. Buffalo se takto drží, ačkoli se mu nevyhýbají zranění a mělo kvůli tomu problémy s úzkým kádrem, který limitují rozpočtová pravidla. Kromě útočníka Connolyho se postupně na delší dobu mimo dostali i obránci Tallinder a Lydman. Čerstvě ze sestavy vypadl dále český útočník Novotný a s otazníkem je, zda nastoupí jeho kolega Roy. Hecht se snad po deseti dnech do sestavy vrátí. Buffalo se rozloučí na delší dobu se svými diváky, protože v dalším zápase se na vlastním ledě představí až téměř v polovině dnes započatého měsíce.

Rangers hrají nyní naprostou většinu zápasů doma a ven si vždy jenom na malou chvíli odskočí. Mužstvo před necelými čtrnácti dny nastartovala touha Jágra po rychlém překonání některých zajímavých met. Ačkoli v posledních dvou domácích zápasech tým nedokázal vyhrát, bez bodů nezůstal a to je pro boj ve velmi vyrovnané atlantické divizi klíčové. Ve druhé polovině listopadu všechny zápasy odchytal Lundqvist, který se postupně dostává do potřebné formy. V úterý se mužstvu, které netrápí žádné vážné zranění, konečně po delší době vydařily i přesilové hry.

Bookmakeři bwin zřejmě příliš neočekávají, že by bodová série hostí měla přežít dnešní večer. Jedná se o poslední vzájemný letošní duel v dlouhodobé části sezóny a na výhru Buffala v normální hrací době je vypsán kurs 1,85. Zřejmě je to i kvůli faktu, že dnes domácí celek zatím vyhrál v této sezóně všechny vzájemné zápasy, i když ve dvou případech musel čekat na druhý bod až do prodloužení. Hosté zde vyhráli v normální hrací době pouze jedno z minulých osmi utkání. Na dnešní výhru Rangers po 60 minutách si lze vsadit v kursu 3,25.

Reklama