Hlavní obsah

Uspějí Kladiváři konečně i venku?

Eurotip.cz

Šestnácté kolo Premier league má v dnešním nedělním programu netradičně pouze jedno utkání. To se odehraje v Goodison Parku, kde domácí Everton změří síly s West Hamem.

Článek

Toffees vstoupili do letošní sezony velmi dobře, ale v poslední době přichází menší krize. V Premier league jsou momentálně už na deváté příčce, ale stále si drží docela těsný kontakt s místy zajišťující evropské poháry. V týdnu si na své konto připsali čtvrtou letošní porážku, když neuspěli na hřišti lídra z Manchesteru. Hlavními hvězdami týmu je ofenzivní duo Tim Cahill - Andy Johnson. Oba hráči jsou velmi dobře hodnoceni a řadí se vůbec k těm nejlepším v celé elitní anglické soutěži. "Máme letos stále velice dobrou šanci umístit se klidně mezi nejlepšími čtyřmi celky. I když se nám v poslední době určitě nedařilo jak by jsme si představovali, tak není nic ztraceno," řekl manažer Evertonu David Moyes. Ten dnes může opět využít služeb brankáře Tima Howarda, který se vrací do sestavy po absenci zaviněné podmínkou ve smlouvě s jeho bývalým klubem Manchesterem United. Starosti Moyesovi dělá klíčové duo Andrew Johnson - Tim Cahill. Start prvně jmenovaného je otázkou, naopak Cahill je kvůli zranění kolene ze hry venku.

Střelecká mizérie má jednoznačný vliv na výsledky Kladivářů. Jejich vstup do letošní sezony byl opravdu tragický. Zvrat k lepšímu přišel před měsícem, kdy svěřenci Alana Pardewa porazili doma Blackburn a zahájili tím svou domácí vítěznou sérii. Hned kolo poté zvítězili s Arsenalem a svou začínající formu na domácím stadionu potvrdili minulý týden se Sheffieldem. Venku se jim už ale nedaří; bilance 0-1-6 a skóre 2:10 hovoří samo za sebe. Charismatický kouč West Hamu dnes bude jistě postrádat Dannyho Gabbisona. Zatímco James Collins, Tyrone Mears a John Pantsil se zotavují po zranění a dnes už by mohli do zápasu zasáhnout.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role mírného favorita Everton, na který si můžete vsadit s kursem 1.85. Remíza je oceněna hodnotou 3.15 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 4.10.

Reklama