Hlavní obsah

Ukončí Portland černou sérii?

Do velkého útlumu se po dobrém začátku sezony dostali basketbalisté Portlandu. Nyní mají na svém kontě už čtyři prohry v řadě; vylepšit si bilanci se dnes pokusí proti Atlantě.

Článek

Portland byl v loňské sezoně vůbec nejhorším týmem a před novým ročníkem se příliš neposílil, proto byl jeho vstup do sezony pro mnohé překvapením. Po šesti zápasech měli Trail Blazers bilanci 4-2 poté, co dokázali neuvěřitelným způsobem otočit například zápas proti New Orleans nebo Minnesotě. Právě proti New Orleans ale odehrál zatím poslední zápas nováček v dresu Portlandu, rozehrávač Brandon Roy. Dvaadvacetiletý mladík, který si dosavadními výkony vysloužil velkou pozornost a byl označován za největšího kandidáta na Nováčka roku, si poranil patu a od té doby to s jeho týmem jde s kopce, přestože si Jarret Jack na jeho místě nevede nejhůř. Z následujících jedenácti utkání jich Trail Blazers prohráli devět a klesli téměř na samotné dno Západní konference. Mezi těmito zápasy bylo sice několik těžkých na palubovkách soupeřů, Portland ale nyní prohrál také tři souboje před svými diváky - s Phoenixem 101-119, s Indianou 97-105 a naposledy těsně nestačil na rozjeté Orlando a kapituloval znovu, tentokrát 89-91.

Největší hvězdou domácích je Zach Randolph, který s více než 25 body a deseti doskoky na zápas prožívá nejlepší sezonu kariéry. Také hosté v útoku spoléhají především na jednoho muže. Je jím rozehrávač Joe Johnson, který se rok od roku zlepšuje a nyní patří s 28 body na zápas mezi nejlepší střelce NBA. Ani jeho týmu ale individuální výkony ústředního hráče nepomáhají k dobrým výsledkům. Atlanta sice dokázala vyhrát čtyři z pěti prvních zápasů, mimo jiné například na hřišti Clevelandu, od té doby se jí ale také přestalo dařit. Jedinými dvěma úspěchy Hawks jsou domácí vítězství nad Charlotte a Torontem, tedy týmy, které zvláště na palubovkách soupeřů příliš nezáří. Do dnešního souboje půjde Atlanta navíc možná oslabena o člena základní sestavy Joshe Smithe; malé křídlo Hawks si v souboji s Clevelandem poranilo oko a nad jeho dnešním startem visí otazník.

Oba loňské zápasy dnešních soupeřů skončily velmi těsně - Portland nejprve doma vyhrál 94-93 a poté se radoval i v Atlantě, kde zvítězil 77-75. Vyrovnaný souboj očekávají bookmakeři i dnes, proto vypsali jako favorita Portland s kursem 1.70 a malým handicapem 3 bodů. Myslíte si, že Atlanta domácím oplatí loňské porážky? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.20.

Reklama