Hlavní obsah

Zahájí Sparta jaro v pozici lídra?

Eurotip.cz

Podzimní část Gambrinus ligy má dnes na programu poslední zápas. V něm hostí Kladno v rámci pondělní dohrávky sedmnáctého kola pražskou Spartu. Ta v případě vítězství předskočí Slavii a přezimuje na první příčce tabulky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalový záložník Sparty Miroslav Matušovič.

Článek

Právě na Kladno narazila Sparta v prvním letošním zápase a bezbrankovou remízou odstartovala své trápení pod trenérem Grigou. V průběhu podzimu ale přebral mužstvo Michal Bílek, což přineslo ovoce. Ze špatného snu se Pražané pomalu, ale jistě dostali a momentálně už bojují o samé čelo tabulky. "Přišly výsledky a to byl náš cíl. Herně to může být samozřejmě ještě lepší a budeme na tom pracovat, ale je dobře, že jsme se dostali tam, kde Sparta musí být, to znamená na čele tabulky," zhodnotil podzim kouč letenských. O tom jestli vstoupí do jarní části z první příčky, rozhodne dnešní utkání s Kladnem, jelikož Slavia včera porazila Ostravu a Spartu v tabulce o bod předskočila. "Je pravda, že Kladno v poslední době sehrálo několik velmi dobrých utkání a je velmi nebezpečné. Proti Spartě bude mít zvýšenou motivaci, ale my jsme na čele tabulky a chceme tam zůstat, proto musíme vyhrát," řekl Bílek. Ten dnes bude postrádat kapitána Sivoka, naopak fit už jsou Blažek a Hušek.

Kladno jakožto nováček Gambrinus ligy nevstoupilo do nového ročníku vůbec dobře, ale výbornými výsledky v posledních měsících se dostalo až na momentální třináctou příčku. V případě dnešního vítězství by svěřenci trenéra Miroslava Koubka zakončili podzim na jedenáctém místě, když by předskočili Most i Olomouc. "Bodů nemáme nazbyt a rozhodně u nás nemůže nastat bodové uspokojení. Jsme relativně v klidném postavení, ale kdybychom zápas se Spartou nezvládli, mužstva za námi se mohou už po tomto kole o dost přiblížit," doufá v úspěch i proti Spartě kouč domácích. Čtvrtou žlutou kartu bohužel v minulém kole inkasoval nejlepší kladenský střelec Pavel Veleba a tak má dnes vytavenou stopku. Až na dlouhodobě zraněné brankáře Bičíka a Vaška má trenér Koubek k dispozici všechny hráče. Poprvé po těžkém zranění hlavy se alespoň na lavičku náhradníků posadí útočník Dave Simpson.

Bookmakeři společnosti bwin věří, že Sparta dokáže usednout na trůn pro krále podzimu, když na ni v dnešním zápase vypsali kurs 1.65. Remízu experti této společnosti ocenili kursem 3.25 a na vítězství domácího Kladna vypsali kurs 5.00 rovných.

Reklama