Hlavní obsah

Montreal by rád slavil výhrou

, 4. prosince 2006

Pondělní severoamerická NHL nabízí čtyři zápasy. Phoenix se bude snažit potvrdit zlepšené výsledky na domácím kluzišti v zápase s Nashvillem. Vancouver se pokusí navázat na velmi pomalu stoupající střeleckou potenci v utkání s Edmontonem. V jediném duelu z východní konference se utkají Montreal a Boston.

Článek

Domácí celek prožívá zajímavou sezónu, když ještě ani jednou neodcházel ve dvou zápasech v řadě za sebou z ledu bez bodu. Nový měsíc začal Montreal opět dobře, když porazil jiného divizního soka z Kanady v samostatných nájezdech. Velkým množstvím zákroků se musel blýsknout v brance Huet, který začíná dostávat jednoznačně přednost před Aebischerem. Střelecky se také probudil Koivu, který již dohnal v klubovém bodování v této kolonce dlouhou dobu zraněného Higginse. Nejlepším střelcem Montrealu však i nadále zůstává obránce Souray.

Boston měl podstatně lepší listopad než říjen. Ve druhém hracím měsíci se mu podařilo vytvořit dokonce dvě delší výherní šňůry. Vstup do prosince se mu však nevydařil. Medvědi v posledních třech zápasech neskórovali v přesilovce, ale zároveň také neinkasovali v oslabení. Ve všech těchto utkáních se také nechali dosti přestřílet. Do branky se v úspěšném měsíci výrazně častěji dostával Thomas. V obraně Bostonu chyběl v posledních dvou zápasech Mara, který přišel v létě sice jako posila, ale zatím nasbíral stejný počet mínusových bodů jako asistencí a gól nevstřelil. Sobotní zápas neodehrál také útočník Axelsson.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí tým oslaví dnes 97. výročí svého založení výhrou. Na úspěch Montrealu vypsali kurs 1,85. Hosté měli s divizním soupeřem v minulé sezóně tragickou bilanci, když s ním prohráli sedm z osmi zápasů. V podobném duchu navázali i letos v říjnu. Přesto si lze i dnes na Boston v kursu 3,25 vsadit.

Reklama