Hlavní obsah

Barcelonu zachrání jen vítězství

Na pokraji vyřazení se ocitla v Lize mistrů Barcelona; na druhé Brémy ztrácí před posledním zápasem dva body a pouze vítězství právě s Werderem ji posune do další fáze. Výhodu domácího prostředí mají Katalánci.

Článek

Barcelona vstoupila do letošního ročníku Ligy mistrů sice přesvědčivým vítězstvím nad Levski Sofií 5:0, ale poté jakoby ji začal docházet dech. Zvítězit nedokázala v Brémách ani v jednom ze dvou soubojů s Chelsea. Chuť si spravila až v Bulharsku, kde vyhrála 0:2 a uchovala si tak naději na postup. K tomu ji stačí jediné - porazit dnes Brémy. "Máme kádr na to, abychom dnešní zápas zvládli a postoupili do čtvrtfinále," věří Edmilson. "Mají velice dobrou defenzívu a smrtící kontra útoky," dodal záložník Barcelony. "Musíme zvítězit, jelikož chceme i nadále bojovat o obhajobu titulu," řekl zcela jasně trenér Frank Rijkaard. O víkendu Barcelona pouze remizovala na hřišti Levante, když odpočíval špílmachr týmu Ronaldinho. Dnes tak nastoupí určitě v té nejlepší kondici a celá Barcelona na něj bude jistě velmi spoléhat. V sestavě by se měl objevit i Mexičan Rafael Marquez, který je fit po lehčím zranění. Nicméně Katalánci budou stále postrádat dlouhodobě zraněné Samuela Eto'a, Javiera Saviolu a Lionela Messiho.

V prvním měření sil měl Werder na dosah vítězství, ale Messiho gól pár minut před koncem rozhodl, že se bude lámat chleba až dnes. Svěřenci Thomase Schaafa doposud získali deset bodů, když poslední tři si připsali v minulém kole doma s Chelsea. Od tohoto zápasu se navíc dostali zpět do své staré známé formy, což potvrdili o víkendu v bundeslize. V generálce pro dnešní zápas hostili ambiciózní Herthu Berlin a poradili si s ní v poměru 3:1. Dvě branky zařídil kanonýr Miroslav Klose, který dnes jistě bude zatápět i Barceloně. "Nebude to vůbec jednoduchý zápas - možná přímo ten nejtěžší - stejně ale věřím, že uspějeme," řekl kouč Schaaf. Werder nastoupí skoro kompletní; chybět budou pouze dlouhodobě zranění Frank Baumann a Mohamed Zidan.

Bookmakeři společnosti bwin jsou si téměř jisti, že toto utkání není pro Barcelonu tím posledním v letošní sezoně Ligy mistrů a na její vítězství vypsali kurs 1.45. Jste-li opačného názoru a to takového, že Brémy uhrají alespoň remízu a tím pádem postoupí; využijte kursu 2.43 na jejich neprohru.

Reklama