Hlavní obsah

Trápící se Florida u oblíbeného soupeře

Eurotip

V úterý nastoupí do některého ze zápasů v NHL více než polovina mužstev. Colorado čeká na oblíbeného soupeře z Columbusu, kterého vždy dosud dokázalo doma porazit. Zraněními sužovaná Minnesota se postaví momentálně vyhrávajícímu Chicagu. Pittsburgh se pokusí na vlastním ledě bodovat proti v posledních zápasech zcela nemohoucí Floridě.

Foto: www.pittsburghpenguins.com

Ruský obránce Sergej Gončar.

Článek

Tučňáci se na začátku listopadu mohli cítit velmi dobře, protože táhli vítěznou šňůru a byli v atlantické divizi nečekaně vysoko. Následovalo ale pět utkání bez dvoubodového zisku a po jistém zlepšení ve druhé polovině listopadu prohrálo mužstvo první dva důležité prosincové zápasy s divizními soky. Trenér Pittsburghu dnes dá nejspíše od začátku po delší době opět šanci brankáři Thibaultovi, s nímž v zádech klub v probíhající sezóně dosud nevyhrál ani jeden zápas. Do hry by se mohli vrátit útočníci Malone s Oulletem a povoláni byli z farmy DuPont s obráncem Nasredinem.

Florida je na tom se zraněnými hráči hůře. Stále je na jejích výsledcích patrné, jak ji poznamenala brzká ztráta Bertuzziho. Střídavě nehraje také zkušený Nieuwendyk a dnes se neočekává ani start Kolníka. Olli Jokinen je v útoku ve svém snažení velmi osamocen. Panteři táhnou šňůru šesti prohraných zápasů. V posledních čtyřech z nich vstřelili dohromady jediný gól. Jejich sebevědomí v rámci celé sezóny je velmi nízké, protože platí téměř s jistotou, že když nedají první gól, tak nevyhrají. V minulých dvou dnech postupně vynechali trénink oba brankáři. Dnes by měl za Floridu chytat Auld.

Bookmakeři bwin očekávají, že se domácí celek pokusí udržet v bodově velmi vyrovnaném středu východní konference. Na Pittsburgh vypsali kurs 1,85. Hosté jsou venku obecně dosti neškodní. V každém měsíci dokázali vyhrát mimo svůj led pouze jedno utkání. Na ledě dnešního soupeře však Florida prohrála v normální hrací době naposledy před šesti lety. Dnes si lze na ni vsadit v kursu 3,25.

Reklama