Hlavní obsah

Portland míří do Milwaukee

Eurotip.cz

Nejlepší zápas letošní sezony mají za sebou hráči Portlandu. Trail Blazers včera dokázali porazit Detroit na jeho půdě 88-85; vynikající výsledek se dnes pokusí potvrdit v Milwaukee.

Článek

Detroit sice v tomto roce příliš nepřipomíná ten tým, který v minulých sezonách drtil jednoho soupeře za druhým, výhra na jeho palubovce je přesto pro Portland velmi cenná. Tím spíš, že po slušném začátku nového ročníku se hráčů trenéra McMillana přestalo dařit a po prohře v Sacramentu neuspěli čtyřikrát za sebou před vlastními diváky. "Je to důležité vítězství," řekl po utkání šťastný Zach Randolph, který se s 31 body a 13 doskoky stal hvězdou zápasu. "Nemůžete cestu po hřištích soupeřů začít lépe, než tím, že porazíte jeden z nejlepších týmů soutěže," dodal. "Jsem šťastný," notoval si také McMillan," porazit takový tým po několika nepříjemných domácích prohrách."

I přes včerejší vítězství zůstává Portland na předposledním místě silné Západní konference. Těžko proto může usnout na vavřínech, pokud tedy chce pomýšlet na play off. Soupeřem mu ovšem bude tým, kterému se zatím také nedaří a od kterého se dá čekat, že se o výhru porve. Milwaukee doplácí na zranění svých hráčů; Charlie Villanueva odehrál pouhých osm zápasů a Bobby Simmons dokonce letos ještě nehrál a dost možná si už ani nezahraje. Bez těchto dvou křídel je o to víc zodpovědnosti na hlavním tahounovi týmu Michaelu Reddovi a ostatních členech základní sestavy, kteří všichni v posledních zápasech odehráli přes 30 minut. Ani to ovšem zatím příliš nepomáhá. Bucks letos ještě nedokázali vyhrát dva zápasy po sobě a s bilancí 6-11 by se nyní do play off nepodívali. Na přelomu listopadu a prosince ovšem absolvovali náročný čtyřzápasový trip, který jim určitě zvedl náladu. Prohráli sice ve Phoenixu a Utahu, v Los Angeles ale dokázali vybojovat velmi cenné vítězství 109-105 nad místními Lakers a uspěli také v Golden State, nad kterým vyhráli 115-110.

Dnes se Milwaukee představí svým divákům po více než týdnu. Návrat domů by podle bookmakerů měl být pro Bucks vítězný, proto na ně vypsali kurs 1.27. Myslíte si, že Portland si po výhře nad Detroitem připíše i skalp Milwaukee? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.90.

Reklama