Hlavní obsah

Valencie i La Coruňa čekají šest kol na vítězství

Čtrnácté kolo Primera Division nabídne souboj dvou slavných celků, které do ročníku dobře vstoupili, ale v poslední době velice tápou. Momentálně devátá Valencie přivítá jedenácté Deportivo La Coruňa.

Foto: čtk

Záložník Salcburku Karel Piták střílí přes bránícího hráče Valencie Davida Navarra Pedrose.

Článek

Vstup Valencie do nového ročníku byl excelentní, ale v poslední době ji postihla obrovská marodka a na výsledcích se to jasně projevilo. Už v šesti zápasech v řadě nedokázali svěřenci trenéra Enriqua Sancheze Florese zvítězit a z posledních třech dokonce odešli poraženi. Na listině zraněných jsou stále Morientes, Marchena, Moretti, Regueiro, Del Horno, Gavilán a Edu. Tento týden už trénovali David Villa s Davidem Albeldou a oba jsou do zápasu s La Coruňou připraveni nastoupit. "Myslím si, že dnes je ta pravá chvíle, kdy můžeme konečně odvrátit špatnou bilanci z posledních zápasů a vrátit se na vítěznou vlnu. Mužstvo je optimisticky naladěno a věřím v náš úspěch," řekl Albelda, který se do sestavy vrací po více než měsíční absenci zaviněné zraněním.

Deportivo La Coruňa má na svém kontě momentálně stejně dlouho trvající sérii bez vítězství jako Valencie. Tři body si naposledy připsala 21.10. v domácím zápase s Atletikem Madrid. Od té doby mužstvo pod vedením kouče Joaquina Caparrose získalo pouhé tři body. Ten poslední z nich v minulém kole doma se Santanderem za bezbrankovou remízu. Venku letos Deportivo ještě nedokázalo zvítězit, když v šesti utkáních získalo tři body za stejný počet remíz. Na Mestalle, domácím stánku Valencie nenastoupí dlouhodobě zranění Bodipo, Valerón a Pablo Alvaréz. Trest za karty si musí navíc odpykat Cristian.

V pozici mírného favorita vstupují do zápasu podle bookmakerů společnosti bwin domácí, na které vypsali kurs 1.67, kurs na remízu má hodnotu 3.30. a na vítězství Deportiva si můžete vsadit s kursem 5.00 rovných.

Reklama