Hlavní obsah

Philadelphia chce ukončit černou sérii

Z problémů nevychází poslední dobou basketbalový tým z Philadelphie. 76ers jsou po sérii sedmi proher na samém dně slabé Atlantické divize a nahoru se budou muset dostat bez své největší hvězdy. Změnit věci k lepšímu mohou už dnes, kdy na své palubovce přivítají soupeře z Portlandu.

Článek

Všechno se přitom ze začátku sezony zdálo být v nejlepším pořádku. Sixers vlétli do nového ročníku třemi vítěznými zápasy v řadě, přičemž si poradili i s obhájci titulu z Miami. Tím ale to dobré skončilo, od té doby Philadelphia vyhrála jen tři zápasy ze šestnácti. Šest z těchto utkání museli hráči trenéra Cheekse odehrát bez Chrise Webbera, což ale jen těžko může ospravedlnit všechny prohry. Že ale může být i hůř se ukázalo minulý týden. Nejlepší střelec týmu, hvězdný Allen Iverson měl nejprve chybět proti Washingtonu kvůli zranění a později se ukázalo, že rtuťovitý rozehrávač požádal vedení klubu o výměnu do jiného týmu. Proto také v minulých dvou utkáních nenastoupil a nemusel tak přihlížet dvěma prohrám. Za tu poslední se ale Sixers určitě nemusejí stydět - na půdě silného Orlanda domácí dlouho trápili a prohráli jen těsně 84-86.

Také Portland, dnešní soupeř Philadelphie, musel odehrát poslední zápas bez své největší hvězdy. Zach Randolph byl potrestán na jeden zápas za obscénní gesto v utkání proti Indianě. To rozhodně nebyla příznivá zpráva pro mužstvo, které mělo bilanci 7-14 a které z posledních osmi zápasů dokázalo uspět jen jednou. Trail Blazers se ale s absencí svého nejlepšího střelce vypořádalo na jedničku - Portland dokázal Toronto, kterému chyběl Chris Bosh, ubránit na pouhých 83 bodů a především díky Jarretu Jackovi, kterému chyběl doskok a dvě asistence k triple-doublu, zvítězili 93-83. "Mluvil jsem s ním o roli vůdce týmu. Bez Zacha jsme někoho takového potřebovali," řekl po utkání kouč Portlandu McMillan. "Byl to on, kdo udával od začátku tempo," dodal trenér, který už dnes s Randolphem může počítat.

I přes černou sérii domácích a absenci Iversona je Philadelphia podle bookmakerů favoritem, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.57 a handicapem 3.5 bodů. Věříte dnes Portlandu? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.45.

Reklama