Hlavní obsah

Potvrdí Nottingham roli jasného favorita?

Před čtrnácti dny se v rámci anglického FA Cupu střetli mužstva Salisbury a Nottinghamu Forest. Utkání skončilo remízou 1:1 a oba celky se tak poperou o postup v dnešní odvetě, která se hraje na hřišti slavnějšího Nottinghamu.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Před pětadvaceti lety jeden z nejlepších klubů na světě, který dokázal 2x za sebou vyhrát dnešní obdobu ligy mistrů. Ale v sezoně 1998/99 z Premier league sestoupil. Poté hrál vždy v lepším středu tabulky 2. ligy, ale před dvěma lety ani tuto soutěž neudržel a musí tak bojovat až ve 3. anglické nejvyšší soutěže. Už loni vznikaly ve slavném klubu velké vlny nevole, proto vedení nakoupilo několik kvalitních hráčů a hned na začátku sezony vyhlásilo jasný cíl - postup zpět do Championship league. Začátek sezony tomu opravdu napovídal, když Nottingham válcoval jednoho soupeře za druhým, ale potom přišlo několik zranění, vítězné kouzlo vyprchalo a tým se začal propadat. Závěr sezony měl výborný, ale díky velkému výpadku v prostřední části se na postupové příčky už nevydrápal. V létě Forest opět nakupovali a letos si už postup nechtějí nechat utéct. V tzv. anglické League One jsou po jednadvaceti kolech na první příčce s pětibodovým náskokem na druhé Scunthorpe. Svou kvalitu svěřenci manažera Colina Calderwooda potvrdili i teď o víkendu, když zvítězili Crewe 1:4. Fantastickým kouskem se zaskvěl útočník Nathan Tyson, který dokázal v rozmezí osmi minut vstřelit tři branky a zaznamenat tak svůj první hattrick v dresu Forest. Do sestavy by se dnes mohl po zranění vrátit Junior Agogo, naopak možnost odpočinku dá kouč Jamesi Perchovi.

Salisbury je velice neznámý celek, který v loňském ročníku postoupil ze sedmé nejvyšší soutěže do šesté. Ta se ještě dělí, když tento celek nastupuje v její jižní konferenci. V té je momentálně na šesté příčce a podává velice solidní výkony. Největší hvězdou týmu je zkušený Nick Holmes, který dlouhá léta oblékal dres Southamptonu. Zvláštností je, že Tommy Widdrington působí jako hrající trenér, který má ale dnes bohužel stop kvůli kartám stejně jako Jon Beswetherick.

V roli jasného favorita vstoupí podle bookmakerů společnosti bwin domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.15. Myslíte si, že Salisbury neodjede s porážkou, pak si na to vsaďte - kurs je 4.11.

Reklama