Hlavní obsah

Osasuně dává remíza postupovou jistotu

Velice zamotaná situace je v Poháru UEFA ve skupině D; Osasuna potřebuje k jistému postupu neprohrát v Parmě. Jestliže se tak nestane a Heerenveen porazí Lens, budou mít kromě vítězné Parmy všechny týmy včetně Odense čtyři body a rozhodovat se bude v minitabulce vzájemných zápasů.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Dříve velice slavná Parma se pomalu, ale jistě začíná vytrácet z nejslunnějšího fotbalového nebe. V minulém ročníku Série A skončila na sedmém místě, což není určitě špatné, ale byla zvyklá i na lepší umístění. Letos to není o nic lepší - spíše o moc horší; momentálně je v elitní italské soutěži až předposlední. Pouhých dvanáct vstřelených branek a naopak sedmadvacet inkasovaných je opravdu hrůzostrašná vizitka. Čest si tak alespoň zachraňuje v Poháru UEFA, ve kterém už má zajištěn postup do jarní fáze. V dnešním utkání s Osasunou ji tak už vůbec o nic nejde, ale sestava se nijak výrazně měnit od předešlých pohárových utkání nebude. Parma totiž hraje dvě soutěže a každou s rozdílným týmem, v Evropě ji reprezentují mladíci, kterým se až překvapivě velmi daří a v domácí Sérii A je to úplně naopak.

Pamploně se v poslední době konečně začalo dařit a opustila v lize sestupové příčky. S tímto vzestupem se rovněž přestalo mluvit o možném odvolání trenéra Zigandy. Jeho svěřenci dokázali v Primera Division vyhrát poslední tři zápasy a všechny s velkým přehledem. O víkendu si v generálce na dnešní duel poradili s Malorkou v poměru 3:0. Ve druhém nejprestižnějším evropském poháru nejdříve doma pouze remizovala s Heerenveenem, poté prohrála v Lens, ale postupovou naději jim vrátilo vítězství s Odense. "Postup máme ve svých rukou a záleží jen na nás, jak s tím naložíme.," řekl kouč Ziganda. Ten dnes bohužel nemůže počítat se zraněnými Delportem a Izquierdem, zatímco Corrales má stop kvůli kartám.

Bookmakeři moc dobře vědí, že Parma už o nic v tomto zápase nehraje a na její vítězství tak vypsali kurs 3.20. Osasuně stačí k jistému postupu nerozhodný výsledek, na který si můžete vsadit s kursem 2.75. Vítězství hostů ocenili experti společnosti bwin kursem 2.30.

Reklama