Hlavní obsah

Duisburg přivítá ve šlágru Rostock

Velice pikantní náboj bude mít pondělní dohrávka 2. bundesligy. Střetnou se v ní totiž druhý Duisburg a třetí Rostock. Mužstva dělí v tabulce pouhý bod a dnešní vzájemný souboj je tak pro oba mimořádně důležitý.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Zebry, jak se přezdívá Duisburgu, skončily v loňském ročníku bundesligy na poslední příčce a s prvoligovou příslušností se tak musely nejméně na rok rozloučit. Letos jasně dokazují, že chtějí, aby to trvalo nejkratší možnou dobu. Svěřenci Rudi Bommera jsou momentálně druzí; v jarní části sezony si drží stále neporazitelnost. Nepřišli o ni ani minulý týden v Allianz Aréně s Mnichovem 1860, kde vedli po 7 minutách už 2:0, ale nakonec remizovali 2:2. Střelecky se opět prosadil Slovinec ve službách MSV - Klemen Lavic, který letos soupeřům nastřílel už 9 branek. Dnes se Duisburg střetne s mužstvem, které má stejné ambice. "Bude to určitě velmi těžký zápas, ale chceme uspět i přesto, že máme značné problémy se zdravotní stránkou hráčů," řekl kouč. Nemocní byli Youssef Mokhtari, Quido Lanzaat, Klemen Lavric,Christian Weber, Marco Caligiuri a Alexandr, ale všichni by měli být dnes k dispozici. Mimo hru jsou tak pouze zraněný Georg Koch a nemocný Carsten Wolters.

Rostock vstoupil do nového roku hůře než jeho dnešní soupeř. Prohrál už s Freiburgem a Aue, zvítězit dokázal jen Furthem. V posledních dvou kolech si připsal do tabulky vždy po bodu, když nejdříve remizoval v Kaiserslauternu a poté doma s Augsburkem. Podzimní úspěchy měl založen na skvělé obraně, která doposud inkasovala pouze osmnáctkrát, společně s Kaiserslauternem vůbec nejméně z celé soutěže. Výběr trenéra Franka Pagelsdorfa by se dnes chtěl vrátit k vítězstvím, i když mu Duisburg jednoduchým soupeřem určitě nebude. "V sestavě uděláme oproti Augsburku pouze lehké personální změny," konstatoval trenér. Otazník stojí nad Stefanem Beinlichem, zpět do sestavy se vrací po karetním trestu nejlepší střelec mužstva - Enrico Kern. "Duisburg je sice favorit, ale to nic neznamená," dodal kouč.

Jen díky domácímu prostředí jsou mírným favoritem utkání Bommerovi svěřenci, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs rovných 2.00 . Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.15. Myslíte si, že Rostock dnes prokáže, proč je na špici tabulky? Potom si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 3.55.

Reklama