Hlavní obsah

Minnesotu čeká rozjetý Dallas

Vítězství nad Washingtonem alespoň trochu uklidnilo fanoušky Minnesoty, kteří s výkony svého týmu letos příliš spokojeni nejsou. Dnes ale budou Timberwolves muset zabrat na sto procent, aby uspěli znovu: soupeřem jim totiž bude nejlepší tým NBA z Dallasu.

Článek

Důvodů ke spokojenosti nemají příznivci týmu z Minneapolis mnoho. "Jejich" mužstvu se nedaří na palubovce, ani mimo ni. Management klubu vsadil v posledních letech na zkušenost, která ale Timberwolves zatím příliš úspěch nepřináší. Před sezonou do Minnesoty zamířil rozehrávač Mike James, stejně jako Marko Jarič a stárnoucí Troy Hudson nyní ale jen vzpomíná na lepší časy. Timberwolves citelně chybí hráč nebo hráči, kteří by na sebe brali zodpovědnost, jež nyní téměř celá leží na hvězdném Kevinu Garnettovi. Čekalo se, že vedení posílí mužstvo před uzávěrkou přestupů, což se ovšem nestalo. "Neudělali jsme nic. Typické," prohlásil lakonicky Garnett, který naznačil, že s ním v budoucnu nemá klub počítat. I přes neutěšený stav v týmu měla Minnesota v polovině ledna slušnou bilanci 20-16 a play off jako svůj cíl. Z toho druhého stále nesešlo, Timberwolves jsou v Západní konferenci na desátém místě s minimální ztrátou na osmé Clippers, ovšem s jejich výkony to jde s kopce. Minnesota má nyní bilanci 26-30; svou roli v tom hraje los, kvůli kterému Garnett a spol. odehráli většinu zápasů venku, svěřenci trenéra Wittmana ale prohrávají i se soupeři, které by mohli porážet. Jejich mizernou sérii odstartovala domácí porážka s Atlantou 88-105 a během svého tripu nezvládla Minnesota koncovky zápasů v Portlandu a Seattlu; v únoru pak sice doma zdolali - venku mizerné - Golden State, slabý Boston a oslabený Denver a naposledy i těsně Washington, dalších sedm utkání ale prohráli, včetně domácího s Charlotte.

Jeden ze svých nejlepších zápasů Minnesota paradoxně prohrála. Na začátku února se totiž představila v Dallasu, kde jí dával šanci asi málokdo. Dallas je s bilancí 47-9 momentálně nejlepším mužstvem soutěže. Mavericks sice sezonu začali nešťastně, čtyřmi prohrami v řadě, za více než tři měsíce poté ale prohráli jen pětkrát, naposledy před měsícem v Chicagu. Právě Minnesota ale mohla vítěznou šňůru Dallasu, která nyní čítá dvanáct zápasů, přerušit: ve čtvrté čtvrtině totiž stahovala náskok soupeře, který dokázal zvítězit rozdílem jediného bodu 94-93. "Hráli jsme agresivně, ale mít jen čtyři trestné hody za poločas, to nebylo fér," řekl po utkání Wittman, který musel přihlížet tomu, jak rozhodčí přisoudili za stejnou dobu 19 trestných hodů.

Porážka v Dallasu byla pro Minnesotu už druhá od stejného soupeře v této sezoně, na konci listopadu zde prohráli 87-93. Podle bookmakerů by dnes Mavericks měli uspět potřetí; kurs na ně je totiž 1.40, přestože jsou hosté. Myslíte si, že výhra nad Washingtonem Minnesotu nabudí a napotřetí silný Dallas konečně porazí? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je rovných 3.00.

Reklama