Hlavní obsah

Uspěje Palermo s AC i nyní?

Netradičně ve středu je na programu kompletní 25. kolo italské Serie A. Jednoznačným šlágrem bude utkání Palermo - AC Milán, kde se střetne třetí nejlepší celek s pátým. Mužstvo ze Sicílie na podzim překvapivě zvítězilo na San Siru a Rossoneri mu tak jistě mají co vracet.

Článek

Palermo je letos určitě zajímavým a milým překvapením. V loňském ročníku se jen díky korupční aféře dostalo na příčku zajišťující alespoň Pohár UEFA a letos se cítí na boj o umístění zaručující v příští sezoně Ligu mistrů. Momentálně je neohroženě třetí, když sice na druhé AS Řím ztrácí 8 bodů, ale na čtvrté Lazio má náskok pěkných 7. V poslední době ale zaznamenalo výpadky formy; prohrálo doma s Empoli a pouze remizovalo s letos trápícím se Chievem. Chuť si nespravilo ani o víkendu v Bergamu, když remízu 1:1 zachraňoval v 55. minutě Diana Aimo. Dobrou zprávou je dnešní návrat kapitána Eugenia Coriniho a útočníka Davida Di Michela. Naopak kvůli kartám nesmí nastoupit Mattia Cassani a zraněný je Andrea Barzagli.

AC Milán má momentálně na svém kontě po odečtení manka, s kterým startoval do nové sezony, šestatřicet bodů, což stačí na 5. příčku. Podzimní část sezony nebyla pro AC vůbec dobrá, ale do jarní části posílili Rossoneri na postu útočníka příchodem Brazilce Ronalda z Realu Madrid a na výsledcích se to hned jasně projevilo. Milánští ve druhé polovině soutěže prozatím klopýtli jednou - uhráli "pouze" bezbrankovou remízu na hřišti Lazia Řím. Poslední tříbodový úspěch zaznamenali o víkendu v zápase se Sampdorií Janov, který rozhodla branka Massima Ambrosiniho z poslední minuty. "Chtěl jsem na konci vidět na displeji dobrý výsledek pro můj tým a to se povedlo. Nebyl to vůbec jednoduchý týden," ohlédl se kouč Ancelotti i za utkáním Ligy mistrů, které jeho svěřenci odehráli ve Skotsku s Celticem. Dnes je čeká další zápas, který navíc nebude jistě procházkou růžovým sadem. "Chceme středeční zápas zvládnout co nejlépe, aby jsme se zase o krůček přiblížili naší vizi, kterou je 3. příčka v konečné tabulce," osvětil trenér plány italského velkoklubu v letošní sezoně. Ty mu ale komplikují absence; vykartovaný je Massimo Oddo i útočník Marco Borriello. Zranění jsou Filippo Inzaghi, Cafu, Marek Jankulovski, Kakha Kaladze, Paolo Maldini i Alessandro Nesta. Volno má Ronaldo a v útoku tak nastoupí duo Alberto Gilardino - Ricardo Oliveira.

Oba týmy patří mezi nejlepší Serie A a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na Palermo si u společnosti bwin vsadíte s kursem 3.00 rovné. Kurs na remízu má hodnotu rovněž 3.00 a na vítězství Milánu 2.30.

Reklama