Hlavní obsah

Potvrdí Twente svou jarní fazónu?

Sedmadvacáté kolo nizozemské Eredivise dnes otevře duel desátého nejlepšího celku se čtvrtým - Nijmegen přivítá Twente. Hosty zdobí v poslední době výborná forma, díky které stáhli ztrátu na druhý Ajax na pouhé dva body.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Desátý celek minulého ročníku elitní nizozemské soutěže hraje letos opět průměrně. Body sbírá rovnoměrně doma i venku. Na jaře jen prokazuje své postavení v tabulce, když podává průměrné výkony. Jeden z těch horších předvedli svěřenci Maria Beena minulý týden v Utrechtu, kde prohráli rozdílem třídy. Dnes je čeká další těžký zápas, ve kterém změří síly s Twente. Pro utkání nemůže kouč počítat s dvojicí Patrick Pothuizen - Andrzej Niedzielan, která si musí odpykat trest za karty, zatímco Saidi Ntibazonkiza je zraněný. Naopak trest už vypršel Jonasi Olssonovi, který tak dnes nebude na hřišti chybět.

Twente náleží v tuto chvíli 4. příčka v tabulce; před ním jsou už pouze Eindhoven, Ajax a Alkmaar. Svěřenci Freda Ruttena měli velice solidní první polovinu letošního ročníku a to především na domácím hřišti. Na něm v devíti utkáních vytěžili fantastických 25 bodů - v této statistice byl na tom lépe už pouze lídr soutěže - PSV Eindhoven. Svou kvalitu dokazují i ve druhé polovině soutěže, ve které prozatím klopýtli pouze minulý týden s Tilburgem, když s ním na vlastním hřišti uhráli pouze bezbrankovou remízu. V ostatních zápasech dominovali; porazili Waalwijk, Den Haag, Excelsior, Feyenoord i Heerenveen, čímž se právem vyšvihli do boje o příčky zajišťující v příští sezoně dokonce Ligu mistrů. Spravit chuť po remíze s Tilburgem si Twente může dnes spravit v Nijmegenu. „NEC jsou velmi dobře organizovaný tým s výborným brankářem. Chceme se vrátit zpět na vítěznou vlnu po bezbrankové remíze v minulém kole,“ konstatoval Rutten. Niels Oude Kamphuis je mimo hru vinou disciplinární ho trestu. Do sestavy se naopak vracejí po vypršení jednozápasové nutné absence Ramon Zomer a Orlando Engelaar po zranění.

Díky postavení v tabulce je do role mírného favorita pasováno Twente, na které si můžete vsadit s kursem 2.30. Remíza je oceněna hodnotou 3.40 a na výhru domácích nabízí společnost bwin kurs 2.60.

Reklama