Hlavní obsah

Brno hostí na jaře doposud nebodující Olomouc

Brno vyhrálo před týdnem na Bazalech a v tabulce je vinou horšího skóre právě za Baníkem na 6. příčce. Z toho je jasné, že hraje o evropské poháry, což je jistě dobrá motivace. Před Ostravu se může posunout už dnes - v dohrávce 22. kola přivítá Olomouc, která na jaře prozatím nebodovala a na sestupovou pozici má už náskok pouhé 2 body.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Brno v prvním utkání druhé poloviny soutěže nezaváhalo. Na svém stadionu si s přehledem poradilo s Českými Budějovicemi, kterým uštědřilo debakl 5:0. Jednu z branek vsítil i nejlepší střelec týmu Luděk Zelenka, pro kterého to byla sedmá letošní trefa. Tímto výsledkem si Moravané jistě zvedli sebevědomí, ale na Slavii v dalším kole to nestačilo. Na Strahově odehráli svěřenci Josef Mazury vyrovnané utkání a dlouho dokonce vedli, ale nevyšla jim poslední desetiminutovka, ve které dvakrát inkasovali, díky čemuž ze hřiště po konečném hvizdu rozhodčího odcházeli se svěšenými hlavami. Pocit radosti jistě neměli ani po následném domácím souboji s Libercem, který byl sice horším celkem, ale díky dvěma šťastným brankám Pudila se radoval z vítězství 2:1. Chuť si Brňané spravili před týdne na Bazalech; díky dvěma gólům v první pětačtyřicetiminutovce vyhráli 2:1 a potvrdili kvalitní výkony v zápasech se Slavií a Libercem. V blízké budoucnosti čekají Mazurovi muže po delší době soupeři z jiných pater tabulky - dnes Olomouc a už ve čtvrtek Slovácko. „Budou to asi hodně podobné zápasy s mužstvy ze spodních příček tabulky. Teď ale máme před sebou Sigmu, příprava na Slovácko bude určitě jiná. Olomouc nebude tak snadný soupeř, jak naznačují její poslední výsledky a postavení v tabulce. Má určitě silný tým a zkušeného trenéra. My nesmíme v přípravě zanedbat žádnou maličkost a musíme utkání zvládnout,“ řekl kouč Moravanů, který proti Olomouci nemůže počítat s kapitánem Janem Trousilem a útočníkem René Wagnerem, kteří v Ostravě viděli počtvrté žlutou kartu. Zranění jsou navíc stále brankář Martin Lejsal, dále Sašo Gjoreski, Pavel Mezlík a Martin Švejnoha. Nejistý je start Milana Pacandy, jež bral minulý týden antibiotika.

Už teď je jisté, že Olomouc si letošní sezonu za rámeček nedá. Do podzimní části vstoupila špatně a i když po nástupu Vlastimila Petrželi do funkce hlavního kouče zaznamenala zlepšení, tak na jaře se zpět vrátila ke špatným výsledkům. Hanáci inkasovali ve čtyřech zápasech 10 branek, což je hlavní příčina neúspěchu ve všech jarních střetnutích. Petrželovi muži postupně nestačili na Ostravu, Liberec, Slavii a Plzeň, když pouze s Libercem nehráli na svém stadionu. Dnes čeká Olomouc druhé utkání na hřišti soupeře. „Pustíme tam novou krev. Čtyřikrát jsme prohráli a není jiné východisko, není na co čekat. Musíme udělat změny, mužstvo nějak probudit,“ nastínil svou taktiku kouč Petržela, který nemá k dispozici zraněné útočné duo Hubník - Hartig, a šanci v základní sestavě tak pravděpodobně dostane teprve 17letý Jakub Petr. Jediným pozitivem pro Hanáky je tak fakt, že v Brně už pět neprohráli.

Podzimní měření sil těchto celků rozhodl vlastní brankou Martin Švejnoha a nešťastně tak zařídil jedno z pěti dosavadních vítězství Olomouce v sezoně. Dnes se tato skutečnost jistě nebude opakovat, protože Švejnoha vinou zranění do zápasu nezasáhne. I přes tuto absenci je ale Brno favoritem s kursem 1.60. Myslíte si, že zápas skončí stejně jako na podzim - vítězstvím Hanáků? Pak si na to vsaďte u společnosti bwin - kurs je 5.65. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na remízu s kursem 3.25.

Reklama