Hlavní obsah

Houston chce ukončit černou sérii

Už devět zápasů čekají na výhru baseballisté Houstonu. Vítězství se Astros nedočkali ani včera proti Cincinnati, s nímž prohráli 1-2. Oplatí mu dnes prohru z úvodního zápasu série?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Sezona MLB se teprve blíží ke své třetině, takže si fanoušci Houstonu zatím nemusejí zoufat. Šňůra devíti porážek ale jejich tým poslala nebezpečně blízko dnu divize, které zatím vévodí podceňované Milwaukee. Hlavním důvodem je mizerná produktivita hráčů z Texasu; v pěti ze zmiňovaných devíti utkání dali maximálně bod a s tím se opravdu vyhrávat nedá. Na pálce se sice opět daří Carlosu Leemu a dobrou sezonu má zatím i nováček ve vnějším poli Hunter Pence, ostatní v čele s Lancem Berkmanem se ale trápí. Na nadhozu se dnes v dresu domácích představí Wandy Rodriguez. Hráč z Dominikánské republiky se v MLB pohybuje třetím rokem a jeho výkony stále nesou rysy nezkušenosti - jeden den je schopný odházet vynikající zápas a v dalším utkání selhat. Je ale velký rozdíl mezi jeho zápasy doma a venku: zatímco na cizích stadionech má bilanci 0-3 a soupeřům povolí téměř bod za směnu, v Houstonu během 31 směn nechal protivníky doběhnout pro pouhých osm bodů. Zuby si na něm v Minute Maid Parku na začátku května vylámalo i Cincinnati.

Tomu se letos také nedaří. Na rozdíl od Houstonu si Reds nevedou špatně na pálce - tým vedený Adamem Dunnem a dalším veteránem Griffeym si udržuje průměr přes 4.5 oběhu na zápas, je mu to ovšem často málo platné, když mu selže některý z nadhazovačů. A to se stává příliš často. Trápí se totiž všichni členové rotace; nedaří se dokonce ani loni vynikajícímu Bronsonovi Arroyovi, pohoršil si i zkušený Harang a jen Jared Burton má průměr pod 4 povolené oběhy na zápas. Cincinnati proto na konci minulého týdne prohráli sérii s Pittsburghem; v předposledním utkání si proti Pirátům doběhli pro 10 bodů, domácí si jich ale připsali 14 a prodloužili tak proherní sérii Reds na šest zápasů. Cincinnati ji ale utnulo hned další den, kdy se s Pennsylvánií rozloučili výhrou 4-0, a další vítězství si připsali i včera proti Houstonu. Na kopci se dnes třetí výhru za sebou pokusí zařídit Aaron Harang, který se letos proti Houstonu postaví potřetí. V prvním utkání, odehraném na domácím stadionu, se za jeho pobytu na hřišti nerozhodlo; i v tom druhém se představil doma, sice se mu příliš nedařilo, ovšem díky podpoře spoluhráčů v útoku si připsal vítězství 9-5.

Vzhledem k dosavadním domácím výkonům Rodrigueze je podle bookmakerů mírným favoritem dnešního utkání Houston, na který vypsala společnost bwin kurs 1.83. Myslíte si, že Cincinnati uspěje potřetí za sebou? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je rovných 2.00.

Reklama