Hlavní obsah

Šafářová odehraje poslední prověrku před Wimbledonem v Eastbourne

Z antuky se po Roland Garros každoročně přechází na travnatý povrch, který je velmi specifický a každý hráč si na něj potřebuje zvyknout. Wimbledon navíc začíná vždy už 14 dní po French Open a tak času není moc. O přeorientování se dnes bude pokoušet i česká tenistka Lucie Šafářová, která čeká na turnaji v Eastbourne Němka Anna-Lena Groenefeldová.

Článek

Ve vzájemném souboji se tyto hráčky doposud nesetkaly. Dvacetiletá rodačka z Brna je díky výborným výsledkům z letošní sezony už na 26. příčce žebříčku WTA. 177 cm vysoká Šafářová porazila letos už několikrát hráčku z první desítky. Hned na úvod sezony si na Australian Open poradila se Amélií Mauresmovou a nakonec skončila až ve čtvrtfinále s krajankou Vaidišovou.

Výborně si vedla i na dalším podniku; v Sydney skončila své putování turnajem až ve finále, kde nestačila na Rusku Petrovou, před tím ale uspěla s Vaidišovou, Kuzněcovou a Heninovou. Naopak tak dobře se ji už nevedlo na Pacific Open v Indiana Wells, kde ztroskotala ve 2. kole na v současné době dobré Izraelce Peerové. Na dalším prestižním podniku v Miami měla konečnou rovněž ve 2. kole, když tentokrát vypadla s letos výbornou Serenou Williamsovou.

Přechod na antuku ji vyšel - ve Fed Cupu porazila třináctou hráčku světa Slovenku Hantuchovou. Ostudu následně neudělala ani v Estoril - porazila Rezaiovou, Yakimovou a Dominguezovou, nestačila až na Azarenkovou. Dobře vstoupila i do dalšího antukového turnaje v Berlíně, když porazila ve třech setech Ukrajinku Savčukovou - rozhodující set vyhrála kanárem. V dalším kole Annu Chakvetadzeovou, ve třetím kole vypadla se Safinou. Výborně si Šafářová vedla i na Roland Garros, kde dokráčela do 4. kola, tam ale bohužel nestačila na Chakvetadzeovou.

O navázání ne předchozí výsledky se dnes pokusí na trávě, konkrétně proti Němce Groenefeldové. Ta nemá rozhodně takovou výkonnost jako Šafářová, díky čemuž je v tuto chvíli až 109. hráčkou světa. Přesto si dnes česká tenistka musí dávat pozor. Rodačka z Nordhornu dokáže na zeleném povrchu dokonale využívat svou zbraň, kterou je bezpochybně velká razance úderů. Na druhou stranu z Němky letos strach rozhodně moc nejde - bilance 4 výhry a 11 porážek hovoří za vše.

Favoritkou zápasu je podle expertů bwin česká hráčka, pro kterou hovoří většina statistik. Jestliže věříte, že to dnes potvrdí, tak si vsaďte s kursem 1.10. Anna-Lena Groenefeldová nemá letos dobré výsledky a právem je tak bookmakery označována za outsidera zápasu. U bwin si na Němku vsadíte s kursem 4.63.

Reklama