Hlavní obsah

Najde Wawrinka znovu recept na dělový servis Karloviče?

Přípravy na Wimbledon jsou momentálně v plném proudu. Dopilovat formu se nyní pokouší v Nottinghamu i Chorvat Ivo Karlovič, který by jistě rád napodobil svůj vzor a krajana Gorana Ivaniševiče, jenž v Anglii triumfoval v roce 2001. Stejně jako Chorvatská legenda, tak i Karlovič spoléhá na dělový servis, s čímž se dnes bude muset vypořádat Stanislav Wawrinka.

Foto: ČTK

Chorvatský tenista Ivo Karlovič právě ukončil cestu Lleytona Hewitta za obhajobou.

Článek

Švýcar se s Chorvatem střetl na okruhu ATP doposud dvakrát, když z obou duelů odcházel jako vítěz. Shodou okolností to byl právě on, kdo vyřadil tohoto ranaře na loňském Wimbledonu, kde se oba hráči střetli hned v úvodním kole. Druhý vzájemné zápas sehráli rovněž loni, konkrétně na antuce v Barceloně.

Zkušený 28letý Karlovič jednoznačně vyniká svými fyzickými parametry, se svou výškou 208 cm je vůbec nejvyšším hráčem na okruhu ATP. I díky tomu praktikuje taktiku servis - volej, a sebrat mu podání tak není nikdy nic jednoduchého. Důkazem je i hned několik letošních zajímavých turnajových úspěchů. Nejlépe se mu vedlo v Houstonu, kde dokonce vyhrál a připsal si tak svůj vůbec první turnajový triumf na okruhu ATP. Do finále se navíc probojoval v San Jose a čtvrtfinále si navíc zahrál v Chennai.

Mezi nejlepší osmičku se probojoval i minulý týden na prvním travnatém turnaji roku 2007 Queen's Club v Londýně. Tím alespoň trochu napravil nevydařené vystoupení na antuce, na níž se nedokázal na žádném z turnajů dostat do závěrečných bojů - na Roland Garros se loučil ve druhém kole.

Dnes ho ale čeká opět tráva, na níž je rozhodně silnější, ale soupeř v podobě Švýcara Wawrinky určitě nepatří k jeho oblíbeným. 22letý rodák z Lausanne toho letos vinou zranění moc nenahrál, díky čemuž měl před uplynulým Roland Garros na svém kontě pouze 2 vítězství. Ty zaznamenal na prvním grandslamu sezony - Australian Open, kde vypadl ve 3. kole s Rafaelem Nadalem.

Od té doby nestartoval na žádném turnaji hraném na tvrdém povrchu, představil se až začátkem května v Římě na antuce, kde podlehl v prvním kole po neúspěšném tiebreaku třetího setu Montanesovi. Před měsícem mu vystavil v Hamburku stopku Ferrero a následně v Portschachu podlehl Hartfieldovi. Třetí a prozatím poslední letošní vítězný zápas si tak připsal až na pařížském grandslamu, když si poradil v pětisetové bitvě s Ramirezem Hidalgo. V dalším kole podlehl Ivanu Ljubičičovi.

Vzájemné zápasy, jak bylo zmíněno výše, hovoří pro Švýcara. Myslíte si, že Wawrinka svou pozitivní bilanci potvrdí. Poté si na něj vsaďte - kurs je 2.97. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.29, který bookmakeři společnosti Bwin vypsali na Chorvata.

Reklama