Hlavní obsah

Vacek se dnes utká s turnajovou jedničkou

Eurotip.cz

Mezi poslední přípravné turnaje před prestižním Wimbledonem patří tradičně turnaj v Nottinghamu. Na něm letos nechybí ani bez dvou centimetrů dvoumetrový Jan Vacek, který včera postoupil do druhého kola, v němž se střetne s 12. hráčem světa - Richardem Gasquetem.

Foto: Internet

Někdejší daviscupový reprezentant Daniel Vacek.

Článek

Český tenista se v roce 2007 na okruhu ATP objevil včera poprvé. Momentálně je totiž až 277. hráčem žebříčku a proto pravidelně objíždí challengery. Na jednom z nich se letos probojoval do finále, stalo se tak v korejském Busanu.

Rodák z Prahy se pravidelně účastní i čtyřher. V těch se mu letos dařilo na challengerech ještě lépe, když si připsal už dva tituly. Po boku Lukáše Rosola nejdříve triumfoval v polské Wroclawy a následně uspěl s Pavlem Snobelem v Cardiffu. Nyní ale bojuje pouze sám za sebe, což se mu prozatím daří - včera hladce ve dvou setech přehrál 63. hráče světa - Nicolase Lapenttiho.

Statisticky rozhodně lépe je na tom Richard Gasquet, který už několik let patří do užší tenisové špičky. Letos odehrál na okruhu ATP celkem 39 zápasů, z nichž vyhrál hned 26. Rozšířit sbírku turnajových prvenství se mu ale prozatím nepovedlo a ve své vitríně má tedy stále 4 trofeje pro vítěze podniku. Nejblíže měl k tomuto cíli na antuce v Estoril, kde prohrál až ve finále po tuhém boji s Djokovičem.

Velmi dobře si rodák z Beziers vedl i v úvodu roku v Sydney, tam vypadl v semifinálě. O kolo dříve se rozloučil s turnaji v Adelaide a Marseille. Tuhé bitvy sváděl na úvod antukové sezony v Monaku, ale dále než do čtvrtfinále se neprobojoval. O další úspěch se momentálně pokouší v Nottinghamu, kde si už v úvodním kole poradil s Vincentem Spadeou.

Jasným favoritem bookmakerů společnosti bwin je podle předpokladů turnajová jednička - Richard Gasquet, na jehož vítězství vypsali kurs 1.05. Věříte-li českému tenistovi, potom si vsaďte na jeho postup do 3. kola s kursem 6.30.

Reklama