Hlavní obsah

Uspěje mladý Del Potro na trávě v Nottinghamu?

Eurotip.cz

Dnes se v rámci 2.kola na nottinghamské trávě střetne osmnáctiletý Argentinec Juan Martin Del Potro s šestadvacetiletým Rusem Igorem Kunitsynem. Kterého tenistu uvídíme ve čtvrfinále? Podle bookmakerů je favoritem Del Potro.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Del Potro vyhrál v 1.kole nad domácím kvalifikantem Jamie Bakerem 6-3 6-4. Potvrzuje tak, že v něm má Argentina dalšího nadějného tenistu. Letos hrál na úvod sezony semifinále v Adelaide, kde porazil mj. také Kunitsyna 6-0 6-2. To byl dosud jejich jediný vzájemný zápas. Na Australan Open porazil Di Maura 3-0 a v 2.kole potrápil Fernanda Gonzaleze. Ale v 5.setu odešel po fyzické stránce a za stavu 2-2 na sety a 0-4 na gamy zápas vzdal.

Juan Martin se může pochlubit například již skalpy Björkmana, Baghdatise, nebo Južnyjho. Letos už třikrát vypadl s Rafaelem Nadalem. Ovšem na antuce French Open byl Nadalovi v 1.setu vyrovnaným soupeřem. Po té Španěl zařadil vyšší rychlost a Argentinec už neměl šanci uspět.

Juan Martin Del Potro si letos poprvé zkusil i zápas na trávě, a hned ve své premiéře porazil 6-4 6-2 Švéda Thomase Johanssona. V 2.kole však opět narazil na Nadala a prohrál 4-6 4-6. Přesto nepodal špatný výkon. Svou formu má možnost zúročit již tento týden v Nottinghamu.

Soupeř Igor Kunitsyn dobrou sezonu nemá. Bilanci zápasů má 6-13 a výhry byly jen nad slabými tenisty. Snad jen výhra nad Hewittem v Adelaide pro něj byla úspěchem. Na French Open uhrál pouhých pět gamů s F.Serrou a minulý týden na trávě v Londýně vypadl v 1.kole s Mahutem po setech 4-6 4-6.

Přestože Igor hrál na trávě už řadu zápasů, nedaří se mu na ní. Na Wimbledonu úvodním kolem prošel jen minulý rok přes Monfilse. Jinak na zeleném povrchu končí většinou v kvalifikacích.

Pokud dnes věříte v překvapení, tedy výhru Kunitsyna, vsadit si můžete u Bwin.com s kursem 4.40. Na favorita Del Potra je vcelku nehodnotný kurs 1.15.

Reklama