Hlavní obsah

Mexiko dělí od finále vítězství s Guadeloupe

Dnešní fotbalová nabídka je sice dosti chudá, ale přesto skýtá několik zajímavých utkání. Mezi ně se jistě řadí semifinálový souboj Mexika s Guadeloupe v rámci mistrovství CONCACAF, které se hraje každý lichý rok pod názvem Gold Cup.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Letošní turnaj, který je obdobou evropského EURA, hostí poslední vítěz - USA. Spojené Státy se jeví velmi dobře i letos, když procházejí turnajem bez ztráty kytičky a v cestě do finále už jim stojí pouze celek Kanady. Mezi nejlepší čtveřicí nechybí ani další favorit Mexiko.

Mexičané vstoupili do turnaje vítězstvím s Kubou. Avšak ve druhém zápase tento výsledek nepotvrdili, když překvapivě podlehli 2:1 Hondurasu. O postup ze skupiny tak následně museli bojovat až v posledním zápase, ve kterém měli vše ve vlastních rukou. S Panamou dokázali potvrdit roli favorita a jediná branka zápasu, kterou vstřelil v 60. minutě Carlos Salcido, rozhodla o mexickém postupu.

Stejný výsledek se následně zrodil ve čtvrtfinále, tentokrát Mexičany spasil proti Kostarice zkušený Jared Borgetti brankou v nastaveném čase. V sestavě stejně jako v předchozích zápasech nechybělo hned několik zástupců evropské kopané - už zmíněný Salcido nebo stuttgartské duo Ricardo Osorio - Pavel Pardo. Na soupisce navíc figuruje už od začátku turnaje i jméno asi nejznámějšího mexického fotbalisty současnosti - Rafaela Márqueze. Ten se ale k týmu připojil až v úterý, nýbrž bojoval s Barcelonou o španělský titul. Jeho dnešní start je nejistý.

Márquez v sestavě by ale jistě nebyl od věci i proto, že semifinále se dá považovat za možná nejdůležitější zápas turnaje a zkušenosti jsou v něm zajisté potřeba. „Všechny týmy jsou si dosti vyrovnané a každý může vyhrát,“ řekl útočník Omar Bravo, který se střelecky zaskvěl na loňském MS v Německu.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát celek malého jména, ale velkých výsledků. Guadeloupe vstoupil do turnaje velmi dobrým výkonem s Haiti a jen díky smůle vytěžil z tohoto duelu pouhý bod. Hned tři si ale následně velmi překvapivě připsal s Kanadou. V posledním zápase ve skupině sice podlehli svěřenci kouče Rogera Salnota Kostarice, což se ale nakonec shodou okolností vyplatilo. Ve čtvrtfinále totiž narazili místo Mexika na papírově slabší Honduras.

Přesto do zápasu vstupovali v roli jasného outsidera. To ale nikdy nic neznamená, což na hřišti jen potvrdili. Už v první dvacetiminutovce si velmi dobrou hrou vytvořili dvoubrankový náskok, Honduras se sice snažil a dokázal snížit, ale výsledek 2:1 z pohledu Guadeloupe svítil na světelné tabuli i po konečném hvizdu rozhodčího. Tímto výsledkem přepsali Salnotovi muži historii a tento úspěch mohou ještě rozšířit.

Mexiku se sice vyhnuli ve čtvrtfinále, což ale neplatí o semifinále. „Nemámě strach, chceme vyhrát každý zápas. Mexiko je jeden z největších týmů vůbec. Bude to těžké je porazit, ale jsme lepší než na začátku turnaje. Máme talent a víme to,“ řekl sebejistě 41letý hráč Jocelyn Angloma.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu zkušení Mexičané. Na vítězství svěřenců Huga Sancheze vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.33. Myslíte si, že Guadeloupe znovu překvapí a v Chicagu uhraje alespoň dotáhne zápas do prodloužení, pak si vsaďte na remízu po 90. minutách - kurs je 4.40. Máte rádi riskování, pak se nabízí čisté vítězství Středoameričanů s kursem 7.25. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama