Hlavní obsah

Mexiko a Uruguay si zahrají o bronz

Eurotip.cz

Účast ve finále slavného turnaje Copa America smůlovatě ušla fotbalistům Uruguaye. Svěřenci trenéra Tabareze vypadli v utkání s Brazílií až po penaltovém rozstřelu. Náladu si mohou alespoň trochu spravit v utkání o třetí místo proti Mexiku.

Článek

Mexičané ještě na konci června hráli ve finále Gold Cupu a do Venezuely dorazili někteří z nich unaveni. Na prestižním turnaji se ale dokázali vzchopit a od prvního zápasu dokazovali, že i tady se s nimi musí počítat. Hned na úvod si dokázali poradit 2:0 s Brazílií. Ve druhém utkání zvítězili nad Ekvádorem, a proto si ve třetím duelu mohli dovolit jen remizovat s Chile, a přesto postoupili z prvního místa. Ve čtvrtfinále potom vyslali Argentině důrazné varování: už v páté minutě se z penalty trefil v utkání s Paraguayí Castillo a po něm dokázala středoamerická země skórovat ještě pětkrát. To je proti obvykle velmi dobře bránícímu soupeři výborná vizitka, byť zápas poznamenala červená karta pro brankáře Bobadillu už ve třetí minutě. Hráči trenéra Huga Sancheze narazili až v semifinále. Tam je čekala silná Argentina, disponující nejsilnějším útokem šampionátu. A ten také Mexičany pohřbil - do sítě Sanchezových svěřenců se trefili Heinze, Messi a Riquelme a středoamerickou zemi tak poslali do boje o třetí místo.

V tom Mexiko změří síly s Uruguayí. Ta nezačala na slavném turnaji nejlépe. Svěřenci trenéra Tabareze nedokázali dát jediný gól Peru, sami třikrát inkasovali a s jejich dalším účinkováním na Copa America to začínalo být nahnuté. Zachránil je ale druhý zápas. V něm si zahrál roli spasitele Sanchez, který v 58. minutě svou brankou poslal svůj tým do dalších bojů. Ve třetím utkání totiž Uruguay jen remizovala s Venezuelou, což třetímu týmu tabulky stačilo k postupu. Do té doby se Tabarezovi útočníci příliš nevytáhli, jejich chvíle přišla až ve čtvrtfinále. Domácí Venezuele Forlán, García a Rodríguez nastříleli čtyři góly a zařídili tak Uruguayi účast v semifinále. Tam ale pro Tabarezovi hráče postup turnajem skončil. Stejně jako v předchozích zápasech, i nyní Uruguay s Brazílií v normální hrací době neprohrála. Na řadu ale přišly penaltové rozstřely, a v nich byli lepšími střelci 'Kanárci', kteří pokutový kop neproměnili jen dvakrát.

Uruguay se tak s Venezuelou může rozloučit ziskem přinejlepším třetího místa. V boji o něj ale bookmakeři víc věří Mexičanům, na které vypsali kurs 2.10. Myslíte si, že Uruguay po devadesáti minutách ani dnes neprohraje? Potom si na to vsaďte s kursem 1.60. A pokud vydržíte být vzhůru, můžete si vsadit kdykoliv během utkání live.

Reklama