Hlavní obsah

Oakland chce ukončit černou sérii

Třemi prohrami v řadě uzavřeli baseballisté Oaklandu první část sezony. Štastně potom nevykročili ani do té druhé - na půdě Minnesoty prohráli další dva zápasy. Šnůru proher se pokusí přerušit dnes znovu v Minneapolis.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Černá série Oaklandu znovu ukázala, v čem je největší slabina Athletics. Tým z Kalifornie v posledních sezonách neměl zrovna nejsilnější pálku, letos je ale Oakland v útoku vyloženě slabý. Kromě White Sox není v Americké lize méně produktivní tým a poslední dny to znovu potvrzují - v pěti zmiňovaných utkáních si pálkaři A's doběhli pro pouhých devět bodů a svým spoluhráčům na nadhozu tak příliš nepomohli. V lepší podporu dnes bude doufat Joe Blanton, který spolu s Danem Harenem, Chadem Gaudinem a DiNardem tvoří možná vůbec nejlepší rotaci v lize. Právě proti dnešnímu soupeři Blanton odházel svůj vůbec nejlepší letošní zápas; na začátku června vydržel na kopci celých devět směn, během nich povolil Minnesotě jen tři odpaly a ze hřiště odcházel bez obdrženého bodu.

Dnes ho ale čeká tým, který se po přestávce na zápas hvězd dostal do slušné formy. Minnesota si totiž v minulých dvou dnech poradila s Gaudinem i DiNardem a v tabulce Centrální divize se tak přiblížila Detroitu a Clevelandu, které v boji o play off stíhá. Včera se ovšem mohli Twins opřít o Johana Santanu, venezuelskou jistotu na nadhozu. Dnes se Oaklandu postaví jeho krajan Carlos Silva. Tomu se zdaleka tolik nedaří, v červnu měl ještě dobré období, ale v posledních třech zápasech pokaždé selhal: proti Torontu sice zvítězil, ale pět oběhů za sedm směn není příliš dobrou vizitkou, a proti New Yorku a White Sox odházel celkem deset směn se stejným počtem oběhů, za což si do statistik připsal dvě prohry. Proti Oaklandu se mu ale dosud dařilo - v osmi zápasech odházel 51 směn, během nichž si Athletics jeho vinou doběhli jen pro 17 bodů.

I přes špatnou formu Oaklandu považují bookmakeři za mírné favority hosty, na které vypsali kurs 1.87. Myslíte si, že Minnesota zvítězí i potřetí? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 1.95.

Reklama