Hlavní obsah

Liberec dnes bere pouze postup

I přes početnou marodku a strastiplnou cestu vybojovali hráči Slovanu Liberec v Kazachstánu s Tobolem Kostanay remízu 1:1, která jim dává velmi dobré šance do odvety. Pokaď Severočeši U Nisy neinkasují, pak postoupí do třetího kola, kde se střetnou s OFI Kréta o účast v Poháru UEFA.

Článek

Poslední kolo uplynulého ročníku Gambrinus ligy, tedy prohra s Mladou Boleslaví přeťala Liberci ambice na přímý postup do Poháru UEFA. Z obhájce titulu se rázem stal čtvrtý celek Gambrinus, a jelikož Slovan neuspěl ani v Poháru ČMFS, musí bojovat v Poháru Intertoto.

V jeho rámci odehrál první zápas před týdnem v Kazachstánu, a jak už bylo zmíněno, výsledek nebyl špatný. „Výsledek 1:1 je samozřejmě hodně nadějný, ale z mého pohledu také ošidný.“ myslí si liberecký kouč Michal Zach. „V postup samozřejmě všichni věříme,“ dodal kouč, který už dnes může počítat i s novou posilou v podobě Adama Petrouše. Naopak se nebude moci spolehnout na zraněné Frejlacha, Šinglára, Janů, Dorta a Matulu.

Tobol Kostanay je pro českého tým neznámého jména. I přesto se podle Jiřího Bílka hraje v Kazachstánu velmi dobrý fotbal. „Řekl bych, že nás soupeř všechny překvapil. Hráči Kostanaje drželi balón na zemi a prostě se snažili hrát fotbal, žádná nakopávaná. Byli opravdu nebezpeční. To nikdo z nás nečekal,“ konstatoval konkrétně k soupeři záložník Liberce. To potvrdili i v prvním kole Intertoto Cupu s gruzínským FC Zestafoni, kterému doma uštědřili výprask 3:0.

Dnešní utkání má jednoznačného favorita v podobě domácího mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.15. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 6.00 rovné a na vítězství Tobolu Kostanay vypsali kurs 10.50.

Reklama