Hlavní obsah

Mexiko hraje o semifinále s Argentinou

Eurotip.cz

Čeští reprezentanti do dvaceti let v noci na dnešek šokovali celý svět, když si stejně jako proti Japonsku vybojovali postup už do semifinále na penalty se Španělskem a budou tak bojovat o medaile. Stejný cíl jistě mají i výběry Argentiny a Mexika, které se dnes střetnou o postup ve vzájemném duelu.

Článek

Argentinci vstoupili na šampionát bezbrankovou remízou s českou reprezentací, když byli jasně lepším týmem a jen díky střelecké nemohoucnosti nevyhráli. Ve skvělém světle se naopak předvedli v dalším zápase proti Panamě, které nasázeli hned 6 gólů. Následné vítězství se Severní Koreou zajistilo Jihoameričanům první místo ve skupině. V osmifinále narazili svěřenci kouče Huga Tocalli ho na Poláky, se kterými nezačali zrovna nejlépe, když po pár minutách hry prohrávali. Do poločasu však srovnali skóre a ve druhé půli rozhodli dvěma brankami o svém postupu mezi nejlepší osmičku.

Argentina ale rozhodně vzhlíží ještě výše i proto, že největší favoriti turnaje v podobě Brazílie a Španělska se už s Mistrovstvím rozloučili. Jihoameričané se i dnes budou rozhodně spoléhat na svou největší hvězdu - Sergio Aguera - útočníka Atletika Madrid, který letos předváděl neuvěřitelné kousky i v Primera division a na šampionátu se už pětkrát trefil do černého. „Mexiko je dobrý tým s nebezpečnými hráči,“ řekl o soupeři hvězdný forvard.

Jeho slova jsou jistě pravdivá, nýbrž Aztékové vyhráli všechny čtyři zápasy, do kterých nastoupili. Ve skupině porazili nejdříve Gambii 3:0 a následně shodným výsledkem 2:1 Portugalsko a outsidera z Nového Zélandu. V osmifinále pak svěřenci trenéra Jesuse Ramireze porazili Kongo rozdílem třídy. Dění na hřišti tomu však až tak neodpovídalo, nýbrž Afričané ve druhé půli za stavu 1:0 zahodili hned několik velmi dobrých brankových příležitostí.

Dnes ale čeká Mexičany soupeř z jiné výkonnostní kategorie a k jeho poražení bude jistě potřeba podat nejméně stoprocentní výkon. „Jsme prozatím pouze ve čtvrtfinále, ale finále je docela blízko. Máme teď Argentinu, což je možná nejsilnější celek ze všech, které na MS ještě pokračují. Všechny zápasy nám prozatím vyšli a věřím, že to potvrdíme,“ řekl trenér Středoameričanů.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou mírným favoritem utkání argentinští mladíci. Jste-li stejného názoru, potom si na ně vsaďte - kurs je 1.90. Remízu si můžete vsadit s kursem 3.40. Na vítězství Mexičanů nabízí světová jednička kurs 3.40.

Reklama