Hlavní obsah

Verdasco dnes změří síly s Mayerem

Zajímavé obsazení má startující tenisový turnaj ve Stuttgartu. Na antukovém podniku nechybí Nadal, Robredo nebo ani další Španěl Verdasco, který se dnes střetne o postup do dalšího kole s domácím Mayerem.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Oba hráči se v historii střetli ve vzájemném duelu třikrát - ze dvorce odcházel vždy jako vítěz Florian Mayer. Naposledy proti sobě hráli letos na tvrdém povrchu v Miami, když Němec vyprovodil Španěla z kurtu po setech 7-6 a 6-1.

Dnes tak Verdasco má rozhodně co napravovat. Momentálně 48. hráč světa letos zdaleka nezáří tak jako loni. Na svém kontě má pouze jeden turnajový úspěch - čtvrtfinálová účast na turnaji v Las Vegas. Dalším výsledkem, který stojí za zmínku, je jistě osmifinále na Roland Garros, kde vypadl až se silným Djokovičem. O kolo dříve se loučil s Wimbledonem, tam nestačil na Američana Roddicka. Rodák z Madridu nechyběl před týdnem na turnaji ve švédském Bastadu, ale jeho účinkování nebylo dlouhé - ve druhém kole podlehl domácím Soderlingovi.

Dnes ho opět čeká hráč, kterého budou ve Stuttgartu domácí fandové jistě hnát kupředu. Florian Mayer letos hraje stejně jako v předchozích letech dosti průměrně - 15 utkání na okruhu ATP vyhrál a ze 16 odcházel jako poražený. Nejvíce se mu dařilo na turnajích v Rotterdam, Delray Beach a Halle, kde skončil ve čtvrtfinále. Svůj program si navíc zpestřuje challengery, na kterých se mu daří lépe - finále hrál v Braunschweigu, Prostějově a Drážďanech.

Myslíte si, že Mayer dnes využije domácího prostředí a porazí Verdasca už počtvrté v kariéře? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 2.02. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Verdascovi, pak využijte kursu 1.62. Utkání vysílá v přímém přenosu německá televizní stanice DSF.

Reklama