Hlavní obsah

Shamrock hostí v dohrávce UCD Dublin

Eircom Premier League má dnes na programu jednu dohrávku osmnáctého kola. Ta se odehraje v Tolka Parku, domácím stánku Shamrocku Rovers, který bude bojovat o důležité body s UCD Dublin.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Domácí se loni s přehledem staly mistrem druhé nejvyšší irské soutěže a zajistili si tak vstupenku mezi elitu. Právě tento klub sem jistě patří, nýbrž je s 15 tituly vůbec nejúspěšnějším celkem irské historie. Do letošní sezony vstoupil velmi solidně a především doma prokazuje svou kvalitu - prohrál pouze s Droghedou. O tříbodový zisk přišel na svém hřišti i před třemi týdny, kdy hrál bez branek s Bohemians Dublin.

Právě Bohs bojují s Rovers o třetí příčku v tabulce, i když oba celky jistě myslí stále i na lepší umístění - první Drogheda má o šest, respektive sedm bodů více. Přiblížit se jí mohou dnes svěřenci trenéra Pata Scullyho dnes. Mužstvo k tomu proti UCD už mohou pomoci uzdravení brankář Barry Murphy a Derek Pender. Poměrně dobře se už cítí i Eric McGill, ale dnešní zápas pravděpodobně ještě nestihne. Mimo hru jsou naopak další brankář Stephen O'Brien a také Mark Langtry. Hrát nebudou ani Paul Shiels, Aidan Price a David Cassidy, posledně jmenovaný kvůli karetnímu trestu. „Jsme klub s velkými cíly a hráči si jsou toho vědomi. Hrajeme dobře doma a podáme-li dnes náš tradiční výkony, pak zvítězíme,“ věří kouč.

Soupeř v podobě celku z hlavní irské metropole má v tuto chvíli oproti ostatním týmům dva zápasy k dobru a v tabulce se nachází na 8 příčce. Bodově je na tom výrazně hůře než Shamrock, na ten ztrácí 13 bodů. Poměrně dobře si však vede prozatím venku, když prohrál sice třikrát, ale už má na svém kontě i dvě výhry a stejný počet remíz.

Právě v tomto duchu by chtěl odehrát jistě i zápas s Rovers, který nebude rozhodně procházka růžovým sadem. Těžké bude především prosadit se v ofenzívě, což se výběru Pete Mahona nepovedlo jak v prvním vzájemném letošním zápase (0:0, tak ani v posledních dvou utkáních. Ty odehráli doma, přesto všechny body nejdříve odevzdali Sligu Rovers a následně i Droghedě.

Utkání má podle bookmakerů bwin favorita v domácím celku, na který vypsali kurs 1.70. Remízu si u světové jedničky vsadíte s kursem 3.30 a na vítězství hostů zde najdete kurs 4.50.

Reklama