Hlavní obsah

Nadalovi stojí v cestě už pouze Wawrinka

Eurotip.cz

Dnes je v německém Stuttgartu na programu poslední finálový zápas, ve kterém se utkají španělský antukový král Rafael Nadal a Švýcar Stanislas Wawrinka.

Článek

Oba hráči se zatím střetli pouze jedenkrát. V úvodu letošní sezony na Australian Open vyřadil Nadal svého švýcarského soupeře ve 3. kole hladce ve třech setech.

V prvním zápase na končícím turnaji si španělský tenista hravě poradil se 129. hráčem světového žebříčku Alexandrem Waske. Druhý zápas byl pro Nadala o poznání těžší, neboť si musel nechat ošetřit poraněné koleno, ale nakonec Němce Kohlschreibera vyřadil. Ve čtvrtfinále si poradil s Argentincem Monacem a včera bez problémů porazil Feliciana Lopeze.

„Jsem opravdu šťastný, že se mi podařilo zvítězit a postoupit do finále, protože tento turnaj je pro mě jeden z nejdůležitějších antukových. Je zde kvalitní obsazení, a proto není jednoduché postoupit až do finále,“ dodala světová dvojka po včerejším utkání.

Rafael Nadal letos zvítězil na turnaji série Masters v Indian Wells, Monte Carlu, Římě, Barceloně a na Roland Garros. V nedávno skončeném Wimbledonu prohrál až ve finálové pětisetové bitvě s Rogerem Federerem. Jediný ne příliš povedený turnaj odehrál Rafa před Wimbledonem - na trávě v anglickém Queen´s Clubu, kde ve čtvrtfinále podlehl Francouzi Nicolasi Mahutovi.

Start do turnaje ve Stuttgartu nevypadal pro druhého finalistu jednoduše, neboť mu los přiřadil 11. hráče světa a pátého nasazeného Guilerma Caňase - ten však zápas ve třetím setu vzdal kvůli křečím. V osmifinále pak mladý rodák z Lausanne jasně přehrál Chorvata Čiliče a ve čtvrtfinále vyřadil našeho Jiřího Vaňka. Včera udolal až ve třech setech Argentince Chelu.

„Je neuvěřitelné být ve finále. Dlouhou dobu jsem byl zraněný a nevyhrál jsem moc zápasů. Nyní jsem zde ve finále antukového turnaje proti Nadalovi a nemám co ztratit. Vím, že na tomto povrchu hraje neuvěřitelně, ale budu prostě hrát a užívat si finále,“ dodal po semifinálovém duelu talentovaný Švýcar.

Stanislas Wawrinka - 50. hráč světa podle žebříčku pro nasazování do turnajů si na Australian Open poranil koleno, které ho vyřadilo na více než 3 měsíce. Do hry se vrátil na začátku května na turnaji ATP Masters v Římě, kde však vypadl hned v prvním kole. Poté sedmkrát nedošel dál než do druhého kola, což se mu podařilo pouze jedenkrát - na Roland Garros.

Rafael Nadal, po zásluze nazývaný antukovým králem je i v dnešním finále favoritem. Na jeho výhru byl sázkovou kanceláří bwin opět vypsán nízký kurs 1.01. Na vítězství Stanislase Wawrinky v turnaji s celkovou dotací 642 750 EUR je vysoký kurs 8.27.

Reklama