Hlavní obsah

Skončí český sen vítězstvím?

Světový šampionát hráčů do 20 let čekají dnes dva poslední zápasy. K radosti všech českých fanoušků v něm nebude chybět český výběr, který se střetne stejně jako v prvním duelu mistrovství s Argentinou. Výkop je stanoven na 21:15 našeho času.

Článek

Na úvod byla Argentina pro české mužstvo těžký soupeř s velkou útočnou silou v čele s hvězdným útočníkem Atletica Madrid - Sergiem Aguerem. Mužstvo trenéra Soukupa však vytvořilo zeď ze záložní a obranné řady, díky čemuž se Argentincům ani přes jejich 29 střel nepodařilo skórovat.

V osmifinále proti Japonsku prohrával český tým již o dva góly, ale dvěma brankami z pokutových kopů srovnal na 2:2. O osudu utkání rozhodly penalty, ve kterých byl šťastnější náš výběr. Ve čtvrtfinále se Češi utkali s favorizovaným Španělskem, proti kterému defenzivní taktikou uhráli v základní hrací době bezbrankovou remízu. V nastaveném čase se trefil záložník Brna Luboš Kalouda, na jehož branku ještě odpověděl Juan Manuel Mata. Češi nakonec opět postoupili až po pokutových kopech. V semifinále vyřadil náš tým Rakousko, když hned v úvodní čtvrthodině skórovali Tomáš Mičola a Martin Fenin. „Je to skvělé. Když jsme odjížděli před více než měsícem do Kanady, pouze pár lidí věřilo, že můžeme dojít až tak daleko. My jsme to ale dokázali. Toto jsou zatím nejlepší pocity mojí kariéry,“ říká záložník Jakub Mareš.

Trenér Soukup se bude muset obejít bez Petra Jandy, který nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám. „Je to zatím moje největší zklamání,“ dodává záložník Slavie Praha. Úplně fit ještě není Marcel Gecov ani Jiří Valenta. Tomáš Okleštěk má stále pohmožděné rameno, které mu spoluhráči zalehli při postupových oslavách po zápase proti Japonsku.

Obhájce titulu Argentina v osmifinále vyřadila Polsko, se kterým dokonce od 33. minuty prohrávala. O sedm minut později však zaúřadoval Angel Di Maria a další dvě branky přidal nejlepší střelec turnaje Sergio Aguero. Jihoameričané tak zvítězili 3:1 a potvrdili jak svou útočnou, tak i obrannou sílu, neboť gól Dawida Janczyka byl jediný, který na celém turnaji obdrželi. Čtvrtfinálový zápas proti Mexiku rozhodl jedinou brankou Maximiliano Moralez. Ve vypjatém semifinále proti Chile zvítězila Argentina 3:0. Hráči Chile prohru neunesli a po zápase se poprali s policisty. „S výsledkem jsem spokojený, ale ztratil jsem tři hráče základní sestavy - dva kvůli kartám a jednoho vinou zranění. Nicméně nejsem překvapen, že jsme se dostali do finále. Když jsme odlétali z Buenos Aires, tak jsme všichni chtěli hrát takový fotbal, který naši fanoušci milují a právě to děláme,“ dodal po zápase trenér Hugo Tocalli.

Do dnešního finále nenastoupí střelec jedné branky proti Chile - záložník Claudio Yacob, který si nezahraje kvůli žlutým kartám. Ty vyřadili rovněž Argentinského kapitána a klíčového obránce Matiase Cahaise. K již zraněným Zaratemu a Escuderovi přibyl další hráč základní sestavy - záložník Di Maria.

Jasným favoritem jsou pětinásobní šampióni z Argentiny. Na jejich výhru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.60. Senzace turnaje - Česko je v pozici týmu, který může jenom překvapit. Na výhru našeho mužstva určili bookmakeři poměrně vysoký kurs 4.80. Pokud si myslíte, že zápas skončí v základní hrací době remízou, znásobíte svůj vklad kursem 3.60.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články