Hlavní obsah

Eschauer se ve finále utká s Darcisem

Holandský turnaj v Amersfoortu s celkovou dotací 353 450 EUR má nečekané finále, do kterého se překvapivě dostali Werner Eschauer a Steve Darcis, i když zde byla taková jméně jako Davyděko, Južnyj nebo Moya.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Oba hráči se doposud na turnajích série ATP nepotkali a dnešní utkání bude jejich premiérové. Kvalifikant Darcis vyřadil v úvodu podniku osmého nasazeného Marca Gicquela z Francie. Ve druhém kole si poradil s dalším Francouzem Gillesem Simonem. Čtvrtfinálový zápas zvládl rovněž na jedničku, když porazil 54. hráče světa Igora Andrejeva. Včerejší semifinále bylo velkým překvapením, druhý nasazený Rus Južnyj totiž na svého belgického soupeře nestačil a dokonce si odnesl i nepopulárního „kanára“.

Až 297. hráč světa neobjíždí příliš často turnaje ATP a účastní se challengerů či turnajů série Futures, ve kterých se mu podařilo dvakrát zvítězit - v Turecku a ve Francii. Dnešní finálová účast je o to více překvapující, neboť na posledních dvou challengerech vždy vypadnul hned v prvním kole.

Jeho dnešní soupeř v úvodu holandského turnaje vyřadil 34. hráče světa Nicolase Almagra. O kolo později hladce porazil domácího Raemona Sluitera. Ve čtvrtfinále vyřadil Werner Eschauer třetího nasazeného Carlose Moyu. Utkání se vyvíjelo ve prospěch španělského tenisty, ale po přestávce způsobené deštěm se Moya už nedostal do tempa a prohrál ve třech setech. V semifinále vyřadil rodák z Hollensteinu domácího mladíka Robina Haaseho, kterému v závěru utkání došly síly.

Největší úspěchy posbíral již 33letý Rakušan převážně na challengerech, když dokázal zvítězit na turnajích v Luganu, Wroclawy, Monze a Chiassu. Na Roland Garros nestačil ve druhém kole na Nikolaje Davyděnka a ve Wimbledonu prohrál taktéž ve druhém kole s pozdějším finalistou Rafaelem Nadalem. Minulý týden se zúčastnil turnaje ATP ve švýcarském Gstaadu, kde v prvním kole vyřadil domácího Michaela Lammera.

Zajímavý souboj dvou nepříliš známých tenistů nemá velkého favorita. Na výhru Rakušana Wernera Eschauera vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.70. O něco méně pak bookmakeři věří ve triumf o 10 let mladšího Steva Darcise, na jehož výhru je kurs 1.91.

Reklama