Hlavní obsah

Peavy se pokusí zastavit rozjetou Philadelphii

Debakl uštědřili včera baseballistům San Diega jejich soupeři z Philadelphie. Byla to už druhá výhra hostů v řadě. Podaří se dnes Padres uzavřít sérii s Phillies vítězstvím?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Pohled na pálku Philadelphie vzbuzoval už před sezonou respekt. Loňský nejužitečnější hráč Národní ligy Ryan Howard měl spolu s Chasem Utleym, Jimmym Rollinsem a dalšími tvořit velmi silný útok. Phillies nezačali sezonu nejlépe a nějakou dobu se hledali. Rollins sice prožívá zatím nejlepší sezonu své kariéry, Howard ale dlouho hledal formu a poté se i zranil. Od svého uzdravení se mu ale vrátila loňská forma a především díky výše zmiňované trojice disponuje Philadelphia nejsilnější pálkou Národní ligy. Přesvědčit se o tom o v posledních dnech mohlo i San Diego. Padres sice vyhráli první zápas série 1-0, v pátek ale hosté domácím porážku oplatili a zvítězili 7-3 a včerejší utkání se změnilo v Howardovo galapředstavení; sedmadvacetiletý pálkař se pětkrát dostal na metu, připsal si dva homeruny a pět odpálených oběhů a jeho tým i díky němu zvítězil vysoko 12-4. Šanci na kopce dnes v dresu hostů dostane nadhazovač J. D. Durbin. Pětadvacetiletý hráč letos prožívá sezonu jako na houpačce - v dubnu odházel v týmu Arizony jediný zápas, v němž během necelé směny pustil na domácí metu sedm pálkařů soupeře. Znovu se v MLB objevil až koncem června, ani tehdy se mu už v barvách Philadelphie proti Mets nedařilo, podobně jako v dalších třech utkáních, do nichž zasáhl až jako tzv. reliever. Před pěti dny ale znovu zápas zahajoval, a dařilo se mu velmi dobře: proti Dodgers vydržel šest směn, během nichž povolil domácím jediný bod.

Jestliže Philadelphie straší soupeře silou své pálky, San Diego se jako obvykle spoléhá především na své nadhazovače. Respekt protivníků mají především dva z nich. Chris Young o svých kvalitách přesvědčil v úvodním utkání s Philadelphií a Jake Peavy se o totéž pokusí dnes. Peavy neprožívá nejlepší období, naposledy vyhrál před více než měsícem a v posledních čtyřech zápasech má bilanci 0-3. Žádný z jeho startů ale nebyl vyloženě špatný, spíše měl smůlu na podporu spoluhráčů, kteří si v těchto zápasech doběhli pro pouhých sedm bodů. Dnes bude mít Peavy o to větší motivaci, a proti pálkařům Phillies se mu obvykle daří - trojka Howard, Rollins, Utley se proti němu postavila zatím jednadvacetkrát a výsledkem byl jediný Rollinsův odpal.

Peavymu dnes bookmakeři věří, proto na domácí San Diego vypsali nízký kurs 1.43. Myslíte si, že ani vynikající nadhazovač Philadelphii nezastaví? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.90.

Reklama