Hlavní obsah

Roddick změří síly s Kuzněcovem

Eurotip.cz

Na tenisovém turnaji v Indianapolis s celkovou dotací 525 000 USD jsou dnes na programu stejně jako včera zápasy prvního kola. Američtí fanoušci se těší na duel svého favorita číslo jedna - Andyho Roddicka s ukrajinským rodákem s americkým pasem Alexem Kuzněcovem.

Článek

Teprve 20letý Kuzněcov, který startuje v Indianapolis na divokou kartu, se s Roddickem utká poprvé. Letos se bude jednat o již pátou účast bývalé světové jedničky na zdejším turnaji. V letech 2003 a 2004 se mu zde podařilo zvítězit. V další sezoně vypadl ve čtvrtfinále a loni svou finálovou účastí potvrdil, že se mu na tomto turnaji nadmíru daří.

Roddick si bude muset znovu obnovit pošramocené sebevědomí z Wimbledonského čtvrtfinále, kde vypadl s Francouzem Richardem Gasquetem, i přestože vedl 2:0 na sety. „Když do něčeho vložíte krev, slzy, pot, všechno co můžete a v duchu v něco věříte a ono to nakonec nevyjde, tak to opravdu není jednoduché,“ řekl Američan po vypadnutí z turnaje v All England clubu.

24letému tenistovi bude pomáhat napravit špatné sebevědomí i jeho trenér Jimmy Connors. Ten ho bude vést samozřejmě jak na tomto turnaji US Open Series, tak rovněž na finálovém grandslamu sezony US Open, který startuje zhruba za měsíc.

V únoru si rodák z Omahy připsal finálovou účast na turnaji v americkém Memphisu, kde ve finále podlehl Tommy Haasovi. V semifinále podniku ATP Masters v Indian Wells nestačil na Rafaela Nadala. Po nečekaném vypadnutí hned v prvním kole na Roland Garros s Rusem Igorem Andrejev, si Roddick zpravil chuť na trávě v anglickém Queensu, kde ve finále porazil Francouze Nicolase Mahuta. Se svou účastí na Wimbledonu se rozloučil ve čtvrtfinále.

Rodák z ukrajinského Kyjeva - Alexander Kuzněcov se aktuálně nachází až na 164. místě žebříčku pro nasazování do turnajů. Tento mladík se zúčastňuje především challengerů, a tak může považovat za úspěch druhé kolo na Australian Open. V londýnském Queen´s Clubu vypadl rovněž ve druhém kole. V soubojích na síti by proti svému protivníkovi mohl využít celkem dobrých zkušeností z deblových zápasů. Nejdál letos došel na turnaji v Houstonu do semifinále, kde byl jeho partnerem Robert Kendrick.

Andy Roddick je v dnešním zápase jasným favoritem, čemuž odpovídá i nejnižší možný kurs, který na jeho výhru vypsala sázková kancelář bwin - 1.01. Alex Kuzněcov by podle bookmakerů neměl klást příliš velký odpor a na jeho výhru určili vysoký kurs 8.27.

Reklama