Hlavní obsah

Vyšlápne si Bayern na úřadujícího mistra?

Jedenáctý ročník prestižního německého Ligapokal zná už jednoho svého finalistu. Je jím loňský vicemistr bundesligy Schalke 04, který se o cennou trofej utká s vítězem dnešního duelu VfB Stuttgart - Bayern Mnichov.

Článek

Uplynulá sezona nebyla pro Bayern rozhodně úspěšná. V bundeslize skončil mnichovský velkoklub až na čtvrté příčce a letos se tak po několika letech nezúčastní Ligy mistrů. Proto vedení klubu sáhlo k velkým nákupům. Do týmu přišli Luca Toni (Fiorentina), Frank Ribéry (Olympique Marseille), Zé Roberto (FC Santos), José Sosa (Estudiantes de La Plata), Jan Schlaudraff (Alemannia Aachen), Marcell Jansen (Borussia Mönchengladbach), Hamit Altintop (FC Schalke 04) a Miroslav Klose, který si ve čtvrtfinále odbyl premiéru proti svému bývalému klubu - Werderu Brémy. S ním si Bayern poradil s velkým přehledem a po výsledku 4:1 postoupil do dnešního semifinále. „Prvních 20 minut jsme hráli dobře, ale poté přišly slabší chvilky. Byli jsme moc pasivní, což rozhodlo,“ řekl Thomas Schaaf, kouč Brém. Bylo to skvostné, rychle jsme šli do vedení a nakonec jsme s přehledem uspěli. Hráli jsme velmi dobře. Máme kvalitu, zkušenost i chuť vítězit,“ konstatoval jeho protějšek na lavičce Bayernu Ottmar Hitzfeld. Jeho celek má za sebou i několik přípravných zápasů, když ze všech kromě toho s Monchengladbachem (1:2) odcházel jako vítěz.

Na to by jistě chtěl navázat dnes ve Stuttgartu. Právě domácí v uplynulé sezoně ukořistili nejcennější německou trofej, když se po dlouhých patnácti letech stali mistrem bundesligy. Po úspěšné sezoně však mužstvo opustila velká útočná síla v podobě Jona Dahla Tomassona, který zamířil do Villarrealu. Na Pyrenejský poloostrov zamířila i brankářská jednička Timo Hildebrand, jenž přestoupil do Valencie. Stuttgart ale i nakupoval; ze Šachťoru Doněck přišel útočník Ciprian Marica, ze Zaragozy Brazilec Ewerthon a z Norimberku brankář Raphael Schafer. U die Roten, jak se Stuttgartu přezdívka, navíc prodloužil smlouvu do roku 2012 německý reprezentant Mario Gomez, který loni pomohl k titulu 14 brankami. „Jsme potěšeni, že zvolil pro svou budoucnost VfB, a zahrnujeme ho do našich dlouhodobých plánů,“ řekl sportovní ředitel VfB Horst Heldt.

Bayern je i přes pozici hosta mírným favoritem zápasu s kursem 1.80. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 3.40 a na vítězství domácích za kurs 4.00. Na koho si vsadíte, se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu, a to díky live sázkám.

Reklama