Hlavní obsah

Andrejev se dnes utká s turnajovou jedničkou

Tenisový turnaj v Kitzbühelu dnes nabídne jeden velice atraktivní souboj. Igor Andrejev, kterému se v poslední době na antuce daří, změří síly se sedmým hráčem světa, Tommym Robredem.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Na Austrian Open to bude jejich vůbec první souboj. Španěl letos prozatím zaznamenal největší úspěch na turnaji v Aucklandu, kde skončil jako poražený finalista. Na hardu pro něj bylo konečnou čtvrtfinále na Australian Open, v Rotterdamu a na turnaji ATP Masters Series v Miami, kde vypadl s letos dvojnásobným Federerovým katem - Guillermo Caňasem.

Na antuku vstoupil neslaným nemastným výkonem v Monte Carlu, když ve druhém kole nestačil na Tomáše Berdycha. Nedařilo se mu ani následně v Barceloně, tam končil opět ve druhém kole, tentokrát na raketě Calleriho. Zlepšení prokázal poté v Estoril, kde došel až do semifinále - o zápas dříve se následně loučil s podnikem v Římě. Stejně jako v hlavní italské metropoli zahrál na pařížském grandslamu, když se rozloučil zápasem s Federerem. Mezi nejlepší osmičkou byl následně rovněž i na trávě v Hertogenbosch, Wimbledon pro něj skončil už ve druhém kole s Arthursem. Na posledních dvou turnajích ale vypadl hned v úvodním kole, ve Stuttgartu s Monfilsem a o týden dříve v Bastadu s Hornou. Moměntálně má tak v Rakousku co napravovat.

Dnes ho však nečeká vůbec jednoduchý úkol v podobě Rusa Andrejeva. Ten sice celkově za poslední rok, co se vrátil po zranění nezaznamenal žádný výraznější úspěch, kromě svého výborného vystoupení v Davisově Poháru, v jehož rámci si poradil s Fernandem Gonzalezem a Nicolasem Massuem, ale v poslední době hraje nadmíru dobře.

Ve skvělém světle se předvedl na letošním Roland Garros. Tenisoví odborníci nevěřili, že se mu podaří přejít přes první kolo, jelikož mu los přisoudil Andyho Rodicka. Ale Američan jen potvrdil, že pro něj antuka není silnou stránkou a Andrejev tak mohl začít své vítězné tažení pařížským grandslamem. Jeho spanilou jízdu nezastavil v dalším kole Nicolas Massu, následně ani momentálně výborný Francouc Paul-Henri Mathieu. V osmifinále uspěl Rus i s Marcosem Baghdatisem, který na dvorcích Roland Garros předváděl rovněž skvělý tenis. Stopku mu vystavil až v dalším kole Srb Novak Djokovič. Přesto se Andrejev posunul žebříčkem ATP o 70 příček výše - v tuto chvíli je 49. hráčem světa. Výborně si vedl i před 14 dny v Gstaadu, kde postoupil až do semifinále a jen potvrdil své antukové schopnosti. Ani minulý týden v Amersfoortu si nevedl špatně, čtvrtfinále je toho důkazem.

I přes Andrejevovu formu z poslední doby je dnes mírným favoritem lépe v žebříčku postavený Španěl, na kterého si u bwin můžete vsadit s kursem 1.71. Věříte-li moskevskému rodákovi, potom si vsaďte na jeho postup do dalšího kola s kursem 1.90.

Reklama