Hlavní obsah

Rozjetý Baltimore se znovu chystá na Tampu

Z úplného dna zámořské MLB se stále nedaří vyhrabat baseballistům Tampy Bay. Hráči z Floridy včera prohráli už pátý zápas v řadě. Podaří se jim dnes ukončit černou sérii proti Baltimoru?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Letošní sezona je pro Tampu jen další v řadě těch neúspěšných. Loni nejhorší tým MLB v dubnu nezačal nejhůř. Tým plný mladých hráčů si asi nedělal zálusk na titul, ale určitě chtěl v silné Východní divizi hrát roli důstojného soupeře Bostonu a Yankees. To se mu ale nedaří. Po rovné stovce odehraných zápasů má bilanci 38-62 a v celkové tabulce soutěže je tak na úplném chvostu všech týmů. Situace Devil Rays se ještě zhoršila v posledních dnech. V pátek ještě Tampa dokázala porazit Yankees vysoko 14-4, poté ale třikrát za sebou dostala od nejslavnějšího klubu MLB nařezáno a nedaří se jí nyní ani v Baltimoru. V prvním utkání série nedokázali Devil Rays vůbec skórovat a prohráli 0-3 a včera znovu nedokázali porazit domácího nadhazovače a odešli s porážkou 1-6. S tak mizernou útočnou produkcí se nyní hosté musejí spoléhat na nadhazovače, dnes ale posílají na kopec jednoho ze svých nejslabších. Edwin Jackson si sice před pěti dny připsal nečekané vítězství, když během šesti směn nedovolil Yankees ani jednou skórovat, to ovšem byla spíše výjimka; po osmnácti odházených zápasech má Jackson bilanci 2-9 a mizerný průměr 6.65 oběhů za devět směn.

Ani dnešní soupeř Tampy na tom není zrovna nejlépe. Stejně jako hosté, i Baltimore je ale zvyklý na roli týmu, který jen sekunduje New Yorku a Bostonu. Ve východní divizi končí Orioles obvykle na předposledním místě před Tampou a stejně je tomu zatím i letos. Po pauze na Zápas hvězd si ale Baltimore i bez několika hráčů - chybí například spojka Miguel Tejada, Melvin Mora nebo nadhazovač Chris Ray - vede velmi slušně. Po dvanácti utkáních má bilanci 8-4; trochu ji shazuje fakt, že jedině Seattle měl ze soupeřů kladnou bilanci, to ovšem radost dočasnému trenérovi Trembleymu určitě nekazí. Úkol dovést domácí k dalšímu vítězství dnes připadl zkušenému Stevu Trachselovi. Už šestatřicetiletý nadhazovač loni v dresu newyorských Mets dokázal vyhrát 15 zápasů, za což ovšem vděčí především svým spoluhráčům na pálce. Letos takovou podporu nemá a je to znát: se zhruba stejnými osobními statistikami jako loni má bilanci 5-7 a na vítězství čeká už šest týdnů.

V dnešním souboji věří bookmakeři o něco více domácím, na které vypsali kurs 1.70 a 2.40 v handicapu. Jestliže věříte ve výhru hostů, můžete si na ně vsadit v kursu 2.20.

Reklama