Hlavní obsah

Caňasovi stojí v cestě Simon

Eurotip.cz

Ani v Umagu se neztrácí argentinská antuková elita. Do čtvrtfinále postoupili hned dva hráči, kteří tak mají stále šanci na zisk trofeje. Jedním z nich je patnáctý hráč světa Guillermo Caňas, jenž dnes změří síly s Gillesem Simonem.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

To pro něj není rozhodně oblíbený soupeř. Francouz se totiž s Caňasem střetl na úvod antukové sezony v Římě a celkem hladce v tu dobu velmi sebevědomého Argentince porazil. Ten mu tak má dnes rozhodně co vracet.

Jihoameričan na sebe letos poprvé výrazně upozornil v dubnu v Indian Wells, kde vyřadil světovou jedničku Rogera Federera. Poté ale nestačil na Španěla Moyu a s turnajem se rozloučil. Rodák z Buenos Aires překvapil i na následném Sony Ericsson Open, kde opět vyřadil fenomenálního švýcara. To Argentince nabudilo a v dalších zápasech se to jasně projevilo - hladce ve dvou setech přehrál nejprve Robreda a v semifinále amerického podniku i Chorvata Ljubičice. Ve finále sice nestačil na Novaka Djokoviče, ale i tak se žebříčkem ATP posunul rovnou o tři desítky nahoru.

Na okruh ATP se vrátil až na antuku v Barceloně, tam Caňas prokazoval své argentinské geny a vedlo se mu výborně - konečnou mu vystavil až ve finále Nadal. Na Roland Garros došel rovněž mezi nejlepší osmičku, kde nestačil na Davyděnka. Od té doby se mu moc nedařilo, o další zviditelnění se tak momentálně pokouší v Umagu, kde si už poradil s domácím Karanušičem a Španělem Ramirezem-Hidalgem.

Dnes ho čeká tedy soupeř, který ho nedávno porazil. Rodák z Nice letos nemá na svém kontě sice moc úspěchů, přesto ale dokázal poprvé v kariéře vyhrát turnaj ATP - přemožitele nenašel na domácím podniku v Marseille, kde porazil například Hewitta, Bjorkmana, Soderlinga nebo ve finále Baghdatise.

I na následujících turnajích si nevedl špatně, ale mezi poslední osmičku už proklouzl pouze před 14 dny v Bastadu. Blízko tomuto cíli byl v Indian Wells a před dvěma měsíci v Římě, kde skončil ve 3. kole na raketě Španěla Robreda. Slušně si vedl i na následujícím turnaji v Hamburku, kde svedl ve druhém kole vyrovnanou bitvu s hráčem první desítky Davyděnkem, kterému nakonec podlehl. Porážku mu však vrátil hned v úvodu probíhajícího turnaje, což mu jistě dodalo sebevědomí pro další boje.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že tento zápas může vyhrát pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem Argentinec s kursem 1.33. Kurs na Francouze má hodnotu 2.78.

Reklama