Hlavní obsah

St. Patricks přivítá Cork City

St. Patricks v minulém kole nevyužil šanci vrátit se do čela tabulky a pouze snížil náskok vedoucí Droghedy na jeden bod. První celek tabulky dnes hraje doma s Waterfordem a očekává se, že svou pozici nepustí. Přesto se dnes Athletics jistě poperou o důležité body s ambiciózními Cork City.

Foto: www.olympiastadion-berlin.de

Fotbal - ilustrační foto

Článek

St. Patrick's Athletic má sice v Irsku poměrně známé jméno, ale především proto, že má ve své sbírce už 7 ligových trofejí, čímž se řadí na třetí příčku historických tabulek. V poslední době to však nebyl zdaleka celek, který bojoval o přední umístění a už vůbec ne o titul. Přesto loni Athletics vybojovali jeden důležitý úspěch - zvítězili v domácím Poháru a letos tak hrají Pohár UEFA - momentálně bojují v 1. předkole s dánskými Odense.

V ligové soutěži se obrat k lepšímu uskutečnil letos. Saints vyšel úvod sezony a dlouho se drželi na čele tabulky. V poslední době ale přišlo několik zaváhání, čehož využila Drogheda. Zpět na první příčku se však Pat's mohli vrátit v pondělí, avšak v Shamrocku uhráli pouze bezbrankovou remízu. O další body se poperou dnes na svém stadionu, i když v elitní sestavě zrovna nenastoupí. Manažer John McDonnell totiž upřednostňuje Pohár UEFA a do zápasu tak nenastoupí napůl zranění Colm Foley, Joseph Ndo a Gary O'Neill. Do sestavy by se naopak měl vrátit Alan Kirby.

Klub Cork City skončil loni na 4. příčce tabulky, předloni se dokonce radoval z mistra ligy. Letos ale nemá prozatím žádné nikterak extra výrazné výsledky. Na svém kontě má v tuto chvíli 30 bodů, což není špatné, ale na prozatímního lídra ztrácí 8 bodů. Dnes hrají svěřenci trenéra Damien Richardson venku, což pro ně letos není až tak velká nevýhoda - na hřištích soupeřů získali pouze o dva body méně než doma. Naposledy to potvrdili na stadionu Galway United, kde vyhráli stejně jako týden před tím v Longfordu 2:1. Poslední výsledky mají velmi dobré, což dokazuje i následné vítězství s Waterfordem a bezbranková remíza s Droghedou.

V tomto duchu chtějí jistě pokračovat i nadále. „Toto je pro nás velký zápas, ale jasné je, že to nebude nic jednoduchého. Jsme bez zranění a to by se na hřišti mělo projevit,“ konstatoval Damien Richardson, lodivod Cork City.

I přes jeho slova jsou za mírného favorita utkání považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 2.20. Remízu ocenili hodnotou 3.00 rovné a výhru Cork City kursem 3.10.

Reklama