Hlavní obsah

Chorvati vyzvou doposud suverénní Litvu

Do závěrečných bojů mistrovství Evropy v basketbale dnes vstoupí i Litva, která prošla základní částí šampionátu bez ztráty kytičky a dnes bude bojovat o postup do semifinále s Chorvatskem.

Článek

Litevci na ME pouze potvrzují svou kvalitu, když jako jediný celek prozatím neprohrál. Recept na ně nenašli ani v posledním zápase osmifinálové skupiny silní Slovinci, kteří podlehli Litvě 19bodovým rozdílem. Střelecky se zaskvělo především trio Siskauskas, Songaila a Lavrinovič, které zaznamenalo hned 52 z celkových 80 bodů. „Litva je ohromně silný tým a dnes večer byla lepší než my. Hrají hodně týmově, každý je dobrý v obraně a velice silný v útoku,“ řekla po utkání hvězda Slovinců Lakovič.

Co se nepovedlo Slovincům, mohou dnes zvládnout jejich jižní sousedé Chorvati. Ti vstoupili na šampionát porážkou s Lotyšskem, ale následně přehráli Portugalce a v závěrečném utkání základní skupiny i překvapivě Španěly v poměru 85:84. Právě toto vítězství bylo pro ně klíčové nejenom v úvodní fázi šampionátu, ale i v osmifinálové skupině. Chorvatsko totiž prohrálo následně všechny tři utkání, ale přesto postoupilo do čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičkou jsou tak svěřenci Jasmina Repesy rozhodně za nejmenší zásluhu, ale na toto se ve sportu nehraje a dnes mohou klidně postoupit do semifinále.

Bookmakeři světové jedničky jsou však jasně proti, když na vítězství Chorvatska vypsali kurs 4.25. Litevci naopak vstoupí do utkání v pozici jasného favorita, vsadit si tak na ně můžete s kursem 1.18. Sázet můžete i v průběhu utkání díky live sázkám.

Reklama