Hlavní obsah

Berdych míří v Tokyu za dalším úspěchem

Velmi dobrou sezonu prožívá český tenista Tomáš Berdych. Jakožto desátý hráč světa získal v roce 2007 jednu turnajovou trofej a o další se pokouší momentálně v Tokyu, kde ve čtvrtfinále změří síly s Fernandem Verdascem.

Článek

Rodák z Valašského Meziříčí letos zažívá vůbec nejlepší rok své dosavadní kariéry. Na žebříčku ATP totiž poprvé v historii postoupil mezi Top 10, když v srpnu byl dokonce devátým hráčem světa. K tomuto úspěchu mu pomohly pravidelné účasti v závěrech turnajů. Přemožitele dokonce nenašel v německém Halle. Semifinálovou účastí okořenil podniky v Mnichově, Monte Carlu a před týdnem i Bangkoku.

Mezi nejlepší osmičkou nechyběl v Římě, Sydney a Wimbledonu. Této mety dosáhl s přehledem už i na probíhajícím podniku v japonském Tokyu. Jakožto nasazený měl v prvním kole volný los, ve druhém porazil hladce Jiřího Vaňka a včera podobným způsobem i Michaela Russella.

Fernando Verdasco letos nehraje špatně a se svými výkony může být spokojen. Momentálně 32. hráč světa totiž hraje podobně jako loni, kdy dosáhl na své dosavadní maximum - 24. příčku v žebříčku ATP. Úvod roku mu sice moc nevyšel, když postoupil pouze do čtvrtfinále v Las Vegas, ale v poslední době začal získávat další turnajové úspěchy.

Mezi nejlepší osmičku se probojoval ve Stuttgartu a New Haven. Ještě lépe se mu vedlo v Kitzbuhelu a před týdnem v Bangkoku, kde si zahrál semifinále. Na probíhajícím turnaji v zemi vycházejícího slunce si rodák z Madridu poradil už s Němcem Zverevem a Thomasem Johanssonem.

I přes tato vítězství je dnes Verdasco pasován do role outsidera a vsadit si tak na něj můžete s kursem 3.60. Jestliže sdílíte názor expertů bwin, tím pádem věříte Berdychovi, tak si vsaďte s kursem 1.20.

Reklama