Hlavní obsah

Yankees mají nůž na krku

Nezvykle rychle se letos postupuje v play off zámořské MLB. Baseballisté Arizony i Colorada to zvládli ve třech utkáních a stejně to může dopadnout i v Americké lize. Vedle Bostonu vede 2-0 na zápasy i Cleveland, který se dnes v New Yorku pokusí sérii s Yankees ukončit.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Ještě před začátkem play off se zdálo, že pokud Yankees znovu selžou v boji o Světovou sérii, bude to kvůli nadhazovačům. Při pohledu na rotaci nejbohatšího klubu MLB jako bychom se vrátili v čase zpět. Největší oporou Yankees byl letos sice Chien-Ming Wang, ve druhém utkání měl ale nastoupit Pettitte, ve třetím Clemens a ve čtvrtém Mussina. To je sestava, která zářila v roce 2003, ale letos se od ní zázraky čekat nedají. Že je zle, bylo jasné už v prvním souboji: proti Sabathiovi z Clevelandu se postavil Wang a v zatím nejdůležitějším utkání sezony selhal. Pálkaři Clevelandu měli hody, nadhazovačům Yankees nasázeli mimo jiné čtyři homeruny a s přehledem zvítězili 12-3.

Ani pálka Yankees se tedy příliš nepředvedla. Ještě hůř si ale vedla ve druhém utkání, kde proti sobě nastoupili Pettitte a mladý Fausto Carmona. Oba si vedli skvěle, Pettitte během šesti směn nepustil ani bod a Carmona povolil Yankees jediný oběh za devět směn. Rozhodlo se až v jedenácté směně, v níž domácí Hafner odpálil nadhoz Vizcaina a zařídil tak Indiánům další vítězství, tentokrát těsné 2-1.

Dnes má Cleveland první možnost rozhodnout a postoupit do finále Americké ligy. Nebude to ale vůbec jednoduchý úkol. Yankees se ještě nevzdali myšlenky na postup a určitě zle zatopí nadhazovači hostů Jakeu Westbrookovi. Ten letos patří ke slabším článkům rotace Indians, když si z 25 odházených zápasů odnesl bilanci 6-9 a průměr 4.32 povolených oběhů za 9 směn. O síle útoku Yankees se ostatně Westbrook mohl letos už dvakrát přesvědčit: v dubnu ho newyorčané vyhnali ze hřiště už v průběhu druhé směny a připsali si proti němu osm bodů a napodruhé uspěli v polovině srpna, kdy zvítězili v Clevelandu 5-3. Proti Indiánům se postaví na kopec už pětačtyřicetiletý Roger Clemens. "Raketa", jak se mu přezdívá, měl být letos trumfem Yankees, na předešlé úspěšné sezony v Houstonu ovšem Clemens nenavázal - příliš často podával nevyrovnané výkony a výsledkem je bilance 6-6 a průměr přes 4 oběhy na zápas.

Proti Clevelandu se Clemensovi dlouhodobě daří, potvrdí to ale i dnes? Podle bookmakerů ano. Společnost bwin totiž na Yankees vypsala nízký kurs 1.46. Myslíte si, že tomu neodpovídají šance obou soupeřů? Pak si vsaďte na Cleveland, kurs na něj je 2.80.

Reklama