Hlavní obsah

Gonzalez bude bojovat o semifinále s veteránem Kieferem

Velmi dobrou formu nabral během posledních týdnů Němec Nicolas Kiefer, jenž se aktuálně dokázal probojovat do čtvrtfinále turnaje Série Masters v Madridu. O účast mezi nejlepší čtyřkou se dnes popere s Fernandem Gonzalezem.

Článek

Ve vzájemném souboji se tito tenisté utkali doposud dvakrát; poprvé se tak stalo už v roce 2002, kdy na wimbledonské trávě stejně jako o čtyři roky později v Miami byl úspěšnější německý tenista.

Do dnešního zápasu tak nemusí Kiefer vstupovat s nějakým velkými obavami, i když už není rozhodně v nejlepších letech. 30letý rodák z Holzmindenu se navíc na kurty vrátil teprve nedávno; jeho roční pauzu zapříčinilo nepříjemné zranění zápěstí na loňském French Open v zápase s Tomášem Berdychem.

Na tenisové dvorce se 182cm vysoký Kiefer vrátil v červnu na domácím turnaji v Halle a shodou okolností právě zápasem s Berdychem, který ho porazil ve dvou setech. Němce však tato porážka nijak nezlomila a na následném Wimbledonu hrál opravdu velmi dobře, když vypadl ve třetím kole až po tuhém boji s Novakem Djokovičem.

Aktuálně až 122. hráči žebříčku ATP se dařilo i na amerických betonech; v Montrealu prohrál ve druhém kole opět s mladým Srbem, v Cincinnati byl nad jeho síly domácí Blake a v Los Angeles dokráčel až do semifinále, kde skrečoval duel s Radkem Štěpánkem. US Open mu nevyšlo i díky těžkému losu - ve druhém kole narazil na Davyděnka. Dařilo se mu však v Pekingu, tam prohrál až v semifinále s Robredem a v Bombaji skrečoval čtvrtfinále s O. Rochusem. Stejného cíle dosáhl aktuálně už i v Madridu, když si poradil s Wawrinkou, Južným a včera i Karlovičem.

Dnes se na druhou stranu dvorce postaví Fernando Gonzalez. Chilan měl loni výbornou formu, což potvrzoval i v úvodu letošní sezony, kdy se dokonce probojoval do finále Australian Open. Možná až překvapivý výsledek ale v následujících turnajích nepotvrdil. Ve 3. kole skončil na Pacific Open v Indiana Wells, stejný výsledek zaznamenal na následném Sony Ericsson Open.

Nepovedeně odstartoval antukovou sezonu; hned v prvním kole se totiž loučil s turnajem v Monte Carlu, když nestačil na Rusa Andrejeva. Druhý letošní turnaj na oranžovém povrchu mu naopak vyšel na výbornou; v Římě dokráčel až do finále, kde nestačil na „neporazitelného“ Nadala. S tím vypadl následně i na dalším z turnajů série Masters v Hamburku, tentokrát ale ve 2. kole. Série neúspěchů tohoto Chilana pokračovala až do nedávného turnaje v Pekingu, kde jako znovuzrozený porazil v semifinále Ljubičiče a díky následnému vítězství s Robredem mohl nad hlavu podzvednou svou první letošní trofej. Tak úspěšný nebyl před týdnem ve Vídni, kde prohrál ve čtvrtfinále s Juanem Carlosem Ferrerem.

Aby se mu právě čtvrtfinále stalo osudným i v Madridu, se bude dnes bude snažit Nicolas Kiefer, na jehož vítězství si u bwin můžete vsadit s kursem 2.14. Jste-li však názoru, že mezi nejlepší čtyřku proklouzne v hlavní španělské metropoli šestý hráč světa, pak si vsaďte na Fernanda Gonzaleze s kursem 1.55.

Reklama