Hlavní obsah

Porazí dnes Tursunov poprvé Fishe?

Závěr tenisové sezony se blíží a tento týden mají hráči poslední šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů. V pavouku posledního turnaje Série Masters nechybí Dmitry Tursunov ani Mardy Fish, kteří změří síly v úvodním kole.

Článek

Tursunov se s Fishem neutká poprvé, když první duel mezi sebou tito tenisté sehráli už v roce 2003 v San Jose, kde byl úspěšnější Američan stejně jako o rok později v Memphisu.

24letý Tursunov je v tuto chvíli 29. hráčem žebříčku ATP, když letos sehrál na okruhu 48 zápasů, z nichž vyhrál 28 soubojů. Už v první polovině sezony měl zajímavý počet vítězství, ale zaznamenat nějaký ten výraznější úspěch se mu nepovedlo. Výsledkový vzestup tak odstartoval až na trávě; do semifinále se probojoval v Nottinghamu a následně i na tradičním Queen's Club v Londýně.

Tráva letos Tursunovovi opravdu seděla, což dokázal i na závěrečném Wimbledonu, kde podlehl ve třetím kole Němci Haasovi. O pár týdnů později zvedl nad hlavu svou první letošní trofej pro vítěze podniku ATP, když přemožitele nenašel v Indianapolis. Následně však vypadl hned v úvodním kole v Montrealu, Cincinnati i US Open. Na kurty se vrátil v Bangkoku, kde svou účast proměnil ve druhý titul. Od té doby se nejdále probojoval minulý týden v Petrohradu, kde vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Britem Murrayem.

V Paříži se na úvod utká s Mardy Fishem, který musel před dvěma lety podstoupit dvě operace zápěstí, aby se mohl vrátit na tenisové dvorce. Vše se vydařilo a Američan se navíc krátce po návratu dostal zpět mezi elitu, když loňskou sezonu zakončil už v TOP 50. Letošní rok odstartoval opět velmi dobře; na tvrdém povrchu v Aucklandu došel do semifinále a na Australian Open skončil o kolo dříve. Stejného úspěchu následně dosáhl v San Jose. Solidní formu potvrdil aktuálně 40. hráč světa v Memphisu, kde prohrál až v semifinále s Tommy Haasem.

Po té se však dlouho výsledkově hledal, když úspěchu dosáhl až v srpnu na domácí půdě v New Haven - v poslední přípravě před US Open dokráčel až do finále, kde prohrál s krajanem Blakem. Ve Flushing Meadows mu však konečnou vystavil hned ve druhém kole po pětisetové bitvě Tommy Robredo. Od té doby se nejdříve představil ve Vídni, tam podlehl ve druhém kole po prohraném tiebreaku třetího setu Ivanu Ljubičičovi. Před 14 dny v Madridu dopadl ještě hůře, když v úvodním kole nestačil na Francouze Mathieho. Podobně si vedl i minulý týden v Lyonu, tam mu stopku vystavil ve druhém kole O. Rochus.

Myslím si, že se můžeme těšit na zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že tento zápas může vyhrát pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem Rus s kursem 1.49. Kurs na Američana má hodnotu 2.27.

Reklama