Hlavní obsah

Pozvedne Ronald Koeman výkony Valencie?

Jedenácté kolo Primera division dnes odstartuje utkáním na Mallorce. Domácí Real v něm bude bojovat o tři body a následný posun v tabulce s Valencií, která momentálně zažívá velmi špatné období.

Článek

Mallorca prožívala loni průměrnou sezonu, když nakonec skončila ve středu tabulky. Na evropské poháry tak nedosáhla, což chce letos změnit. Prozatím se jí to daří, když je momentálně se šestnácti body na osmé příčce tabulky. Aktuálně má na svém kontě čtyři zápasy v řadě bez porážky a to především díky velmi dobré střelecké produktivitě.

Ofenzivní hra by mohla být klíčem k úspěchu i dnes, kdy svěřenci trenéra Gregoria Manzana hostí slavnější Valencii, kterou dnes poprvé povede nový kouč Ronald Koeman, jenž nahradil Quique Sancheze Florese. „Oni se budou chtít vytáhnout před svým novým trenérem a pro nás to tedy není nejlepší čas, s nimi hrát,“ myslí si trenér Manzana, v jehož nominaci dnes chybí zranění Javier Dorado a Pierre Achille Webo.

Výměna trenéra se zdála být jediným možným východiskem v mužstvu Valencie, i když tento klub nevstoupil do letošní sezony špatně. Na začátku října však prohrál doma s Espaňolem, následně v Lize mistrů s outsiderem Rosenborgem Trondheim a čtyři dny poté i v Seville. Ve středečním zápase s Realem Madrid už tak na lavičce trenér Flores neseděl a mužstvu tak dával pokyny kouč rezervy Oscar Fernandez. Utkání nakonec skončilo pro Los Che fiaskem, když prohráli 1:5.

Dnes se na lavičku Valencie postaví nový trenér - Ronald Koeman. Bývalý výborný fotbalista odstartoval svou trenérskou štaci v roce 2000 u mužstva Vitesse Arnhem, zanedlouho se však stěhoval do Amsterdamu, kde vedl Ajax. Po pěti letech zkusil své první zahraniční angažmá v Benfice, ale po roce se vrátil domů, konkrétně ke klubu PSV Eindhoven. Ten v uplynulém týdnu opustil a ujal se vlády ve Valencii. Ve svém úvodním zápase ho však nečeká nic jednoduchého i proto, že nemůže využít služeb hned několika hráčů; zranění jsou Edu, David Villa, Carlos Marchena, Santiago Canizares a Ruben Baraja. Raul Albiol si navíc musí odpykat trest za červenou kartu.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin mírně věří hostům, nicméně kursy jsou na všechny tři příležitosti velmi lákavé. Na vítězství domácího celku je vypsán kurs 2.60. Pokud věříte, že zápas nebude mít vítěze, potom využijte kursu na remízu - 3.15. A kdo si myslí, že Valencie napraví svá zaváhání a dnes zvítězí, má možnost znásobit svůj vklad kursem 2.50.

Reklama