Hlavní obsah

Dočká se Milán první domácí výhry?

Kuriózní začátek sezony má za sebou slavný AC Milán. Italský velkoklub má po deseti kolech Serie A pouhých třináct bodů. Doma totiž ještě nedokázali porazit žádného z pěti soupeřů. Vymazat nulu z kolonky domácích výher se pokusí dnes proti AC Turín.

Článek

Zvláštní na tom je, že jinak si AC Milán nevede špatně. V Lize mistrů vede tabulku skupiny D - sice jen díky lepšímu skóre, ale vede. Soupeře poráží i v italské lize, ovšem jen tehdy, když hraje venku. Na San Siru třikrát remizovali, když jim body sebrail Fiorentina, Parma a Catania. Tím ale noční můra zdaleka neskončila; před dvěma týdny museli hráči trenéra Ancelottiho překousnout šokující porážku od Empoli a ani napopáté se neradovali, když minulý víkend znovu prohráli 0:1, tentokrát s AS Řím. Milán se znovu střelecky trápil a to rozzuřilo fanoušky klubu, kteří viní viceprezidenta Gallianiho, že nedokázal sehnat spolehlivého střelce. "Dlouho jsme chtěli Henryho a skončil by u nás, kdyby mu Barcelona nenabídla dvakrát tolik. Podobné to bylo s Lucou Tonim. Byli jsme blízko dohodě, ale nakonec šel do Bayernu Mnichov," vysvětloval Galliani, proč nekoupil žádnou hvězdu. Milán ovšem po porážce s Římem udeřil venku. Už před měsícem napravil remízu s Catanií drtivým vítězstvím 5:1 nad římským Laziem a nyní se jeho obětí stala Sampdoria Janov. Ancelottiho tým tam v týdnu nasázel domácím znovu pět gólů a vyhrál 5:0. I přes vítězství ztrácí AC jedenáct bodů na vedoucí Inter. Tuto propast se nyní pokusí zmenšit a ukončit tak černou domácí sérii. "

V to samé ale doufá i AC Turín. Tým trenéra Novellina je pouhé dva body za milánským klubem. Na rozdíl od něj většinu bodů uhrál doma; první tři zápasy před svými fanoušky nezvládl, jen remizoval s Regginou a Sienou a prohrál s Juventusem. Na začátku října ovšem konečně zabodoval naplno po vítězství nad Sampdorií a další tři body si připsal po výhře nad Cagliari v předminulém kole. Ani druhý úspěch ale turínské nenabudil natolik, aby v posledním kole konečně uspěli na cizím hřišti. V Udinese Ventola jen korigoval na 1:2 a na kontě Turína ze zápasů odehraných venku tak zůstávají jen tři body za stejný počet remíz. Trenér Novellino přesto své svěřence pochválil. "Jsem spokojený a musím svým hráčům složit poklonu. Odehráli jsme velmi dobrý zápas proti skvělému soupeři, ovšem bylo těžké hrát v početní nevýhodě," řekl po utkání, ve kterém rozhodčí vyloučil hostujícího Vailattiho už v prvním poločase. Potrestaný Vailatti bude Turínu chybět i dnes, stejně jako zraněný útočník Recoba a další tři hráči.

Souboj dvou týmů, čekajících na první vítězství doma, respektive venku, vidí bookmakeři poměrně jasně. Jasným favoritem je podle nich domácí AC Milán, na který vypsali kurs 1.27. Na neprohru hostů najdete u bwin 3.00 a pokud se chcete bavit, počkejte si do výkopu a teprve potom začněte sázet live!

Reklama